Dat eeuwige goede voornemen

De oliebollen zijn op, de laatste reep Tony’s is verorberd, de flessen wijn zijn leeg en de kerstboom is zo goed als ontdaan van de eetbare ballen. Het is klaar nu! We zijn weer op dat punt beland dat gezond eten en toch maar weer eens sporten noodzakelijk is geworden.

Want getver, wat zit ik weer eens niet lekker in mijn vel (letterlijk, figuurlijk valt het wel mee). M’n broeken zitten te strak, mijn hoofd is een tikkeltje bol (zo zie ik op foto’s) en ik heb zo’n algeheel bleehhh-gevoel dat ik altijd heb als ik me een tijdje heb laten gaan. Ik leer het waarschijnlijk nooit, ik zal wel m’n hele leven blijven jojo’en, maar voor nu is het tijd om die broekriem weer een beetje aan te halen. Aan weegschalen doe ik nog steeds niet, maar als ik sjaggo wordt van m’n eigen spiegelbeeld, weet ik hoe laat het is. (Ik wil niet weten hoe veel van dit soort blogjes ik al geschreven heb in de afgelopen tien jaar…)

Ik ga weer op zoek naar die balans waar het allemaal om draait: drie gezonde maaltijden per dag en gezonde tussendoortjes. Mijn boodschappenlijstje is gemaakt; ik duik zo de supermarkt in om een shitload aan healthy stuff in te slaan. Groenten, fruit, de hele mikmak. Ik ga op zoek naar lichte en toch lekkere recepten op mijn favo foodblogs (tips welkom in de comments). En weer avonden in mijn agenda blokkeren voor een sportieve activiteit.

Kortom: ja, ook dit jaar doe ik weer aan datzelfde, eeuwige goede voornemen. Kom maar op!

Disclaimer: Jaja, ik weet dat ik niet dik ben, maar het gaat om mijn eigen gevoel. Beter nu weer aan de bak dan dat het straks wél te ver is gegaan.

Foto: Mariët Mons

23 Comments

 1. Gerda 02 januari 2016 at 13:53

  Heel goed. En voor dat je het weet zit er teveel aan. Ik spreek uit ervaring.ik wens je een slank 201 ⚅ toe.

 2. Coen 02 januari 2016 at 14:01

  Zonder teveel de psycholoog te willen uithangen. Als het elk jaar hetzelfde liedje is, je gaat sporten en gezond eten, pak je dan niet alleen de symptomen aan? Soms is het fijn om handvatten te krijgen om met bepaalde gedachten, in mijn geval kleine angsten, om te gaan ipv weer zelf gaan proberen. Bij mij geeft inzicht al rust iig. Succes wens ik je sowieso, wat je ook doet :-)

 3. Eva 02 januari 2016 at 14:10

  Herkenbaar! Ik doe gezellig met je mee :) Succes!

 4. Maaike 02 januari 2016 at 14:35

  Heel herkenbaar; ik doe met je mee! Ik ben in de laatste 4 maanden van het jaar 9 kilo afgevallen, waarvan er bijna anderhalve kilo weer aan zit sinds kerstochtend. (Oeps!) Dit weekend de laatste nieuwjaarsborrels, maar vanaf maandag weer goed eten, gezond eten en weer lekker sporten.

 5. Martine 02 januari 2016 at 14:39

  Jij bent juist een grote motivator!!! Juist door je eerlijkheid is het heel herkenbaar; dank!

 6. Lotte 02 januari 2016 at 15:37

  Ha, herkenbaar! Ik vind de website van Chicks love food heel leuk en handig, en dit recept is ook erg lekker: http://www.annemerel.com/?p=15979/

  Succes!

 7. annouska 02 januari 2016 at 15:38

  Herkenbaar, zo begin ik 2016 ook. En nu maar hopen dat we het volhouden en het hele jaar effect merken en beter in ons vel zitten. Succes er mee!

 8. Rianne 02 januari 2016 at 16:24

  Ik doe helemaal met je mee. Ik merk ook aan mezelf dat ik me veel fitter voel als ik gezonder en regelmatiger eet. Tijd dus om dat weer terug te brengen! Succes!

 9. Lindsay | lindsayvallen.nl 02 januari 2016 at 17:21

  High five! En inderdaad een terugkerend onderwerp #noshame Ik denk altijd maar zo: in de Cosmo, Viva en andere magazines is het ook ieder jaar (januari, voor de zomer) weer tijd voor dat onderwerp, dus wat dat betreft zijn we net gewone vrouwenglossy’s ;-) Toi toi toi!

 10. Yvon 02 januari 2016 at 17:29

  Mooi voornemen!
  Denk dat de regelmaat idd heel belangrijk is en een mooie combinatie van bewegen en gezond eten. Niet te streng zijn voor jezelf overigens, want dan is het moeilijk vol te houden.

  Zelf wil ik ook meer bewegen (voor zover dat kan) en gezonder gaan eten. Wil fitter en wat strakker worden! Nog een half jaartje de tijd, want dan gaat ‘de jurk’ aan!

 11. Ilse 02 januari 2016 at 18:03

  Dat eeuwige goede voornemen komt mij heel erg bekend voor. Alleen wil ik helemaal niet afvallen maar juist het hardlopen weer meer oppakken.

 12. Nuria 02 januari 2016 at 18:05

  Heel herkenbaar! Succes, you can do it!

 13. Mieke 02 januari 2016 at 20:44

  Oh echt zo herkenbaar! Ik doe gezellig met je mee.
  Daarom schenk ik nu net een wijntje in, haha! Oh, ik ben echt erg. Die knop krijg ik maar niet om. Maar dit soort blogjes motiveert me wel heel erg, juist je eerlijkheid. En het gaat erom dat je zelf goed in je vel zit toch?
  Veel succes, het gaat ons vast lukken!

 14. Sabien 02 januari 2016 at 21:17

  Ja ik doe mee! Nog6 kilo’s aan babysouvenir hier, hoera!

 15. Jessica 03 januari 2016 at 09:40

  Prima toch om er weer bewust van te zijn en dit uit te spreken? Denk dat heel veel vrouwen dat doen :) Ik heb op mijn blog de 10 best gelezen recepten van 2015 gedeeld, wellicht zit daar nog wat voor je tussen!

 16. Wanda 03 januari 2016 at 12:20

  Zo herkenbaar… ik ben dan wel aan de dikke kant maar snap dat als je zelf niet goed in je lijf zit, dat het voor iedereen gelijk is, hoe ‘dun’ je dan in de ogen van een ander ook bent. Ooit 30 kilo afgevallen, dus ik ken het riedeltje, nu weer de hoogste tijd om die knop om te zetten, dus ik doe met je mee!

 17. Sabine 03 januari 2016 at 15:47

  Haha ja bij heeeel veel mensen is het zo denk ik :D Ik ga nu trouwens ook even naar de sportschool ;)

 18. Cindy 03 januari 2016 at 19:19

  Oh ja. Ik zou willen zeggen: Ik doe met je mee! Op het gezond eten na laat ik de boel de boel. Er moet namelijk bij mij nog een kindje in mijn buik groeien, dus later dit jaar ga ik weer sporten. Zag dat je al begonnen was met hardlopen, good job! Zet m op en veel succes

 19. Noelle 04 januari 2016 at 08:24

  Prima voornemen, hoor! Het gaat niet altijd om afvallen, maar je goed in je vel voelen en gezond zijn! En dat gaat je helemaal lukken :) ik doe lekker met je mee!

 20. Marit 04 januari 2016 at 09:48

  Komt me zo bekend voor. Ik heb ongeveer hetzelfde. Heb gezond leven de laatste maanden laten versloffen door stress en te lekker eten in de maand december haha. Maar ik ga er nu weer helemaal tegenaan! Zeker omdat ik ook in een trouwjurk moet passen.

 21. Marcella 04 januari 2016 at 11:54

  Heel herkenbaar! Ik wil ook weer gezonder worden en minstens 6 kilo kwijt. Sinds ik naar Groningen verhuisd ben, is het gezonde regime wat teveel losgelaten. Dat wil ik terug, want ik ben zo niet tevreden met mijn lijf. Ik heb gisteren al 80 baantjes gezwommen, en vrijdag ga ik weer. Nu het gezonde eten nog, want ook dat is hard nodig. Succes Marieke, ik support je!

 22. Mylene 04 januari 2016 at 14:50

  Och, ik ken dit zo goed. Ik merk ook aan alles dat ik te veel en te ongezond heb gegeten de afgelopen tijd. Aan mijn huid en hoe ik ’s ochtends wakker word. Ik zit gewoon een stuk lekkerder in mijn vel als ik normaal eet en voldoende groente en fruit binnenkrijg. Dat heeft verder niks met afvallen en een Doutzen-lichaam te maken. Succes Marieke! Ik ga er ook weer voor :D

 23. Linda 04 januari 2016 at 18:51

  Oh zó herkenbaar! Normaal gesproken laat ik me niet zo gaan in december, maar nu was het einde echt zoek. En dat is te merken aan alles – mijn huid is ook al zo’n drama en niet goed in m’n vel… Dus ik heb vandaag de chocola en cake op werk maar weer afgeslagen en héél veel groente en fruit gegeten.