Brouwertjes Baby: In tranen

Ik heb toch wel even een klein traantje gelaten, vanmorgen vroeg op het toilet. Na bijna een week overtijd te zijn geweest, wat mijn hoop op een zwangerschap enorm had aangewakkerd, besloot mijn lijf dat het toch nog niet zover was en werd ik alsnog ongesteld. De test die ik eigenlijk opnieuw zou doen deze ochtend, bleek dus niet meer nodig. Jemig, wat was ik daar even goed verdrietig om.

Ja, ik weet dat we pas drie maanden bezig zijn, maar als die menstruatie zich maar niet aandient, is het logisch dat die ene gedachte steeds vaker in je hoofd oppopt: het kan toch bijna niet anders dan dat ik zwanger ben?

Ik ben namelijk nog nooit zó laat ongesteld geworden. Nadat ik met de pil stopte, was mijn lichaam vrij snel weer op orde. Tenminste, dat dacht ik. Misschien juichte ik te vroeg en is mijn cyclus nog bezig zich te herstellen. Of misschien, zo zei mijn nichtje die in de verloskunde werkt, was ik wél zwanger, maar ging er in deze prille fase iets mis en mocht het gewoon nog niet zo zijn.

Inmiddels is het avond en gaat het wel weer. We doen gewoon weer een nieuwe poging volgende maand, dit zegt nog helemaal niks. Wat deze ervaring me wel geleerd heeft, is hoe graag ik een kindje wil. De afgelopen maanden wisselden euforische gedachten zich nogal eens af met angstige, maar het feit dat mijn eerste, primaire oerreactie een jankbui was, zegt veel. Ik ben klaar voor het moederschap.