Huizenupdate

Weet je nog, dat wij vorig jaar ingeloot werden voor dat te gekke nieuwbouwhuisje in die leuke, upcoming buurt in Rotterdam? Nou, het was dus de bedoeling dat wij eind juli de sleutel zouden krijgen en dan lekker een maandje zouden gaan klussen, zodat we er eind augustus wel in zouden zitten en nog even wat (na)zomer zouden kunnen meepikken in onze nieuwe tuin. Je voelt ‘m vast al aankomen, want dat woordje ‘zouden’ komt wel heel vaak voor in deze alinea… De bouw heeft helaas vertraging opgelopen.

De ene helft van het blok huizen waar ons stulpje onderdeel van is, wordt net vóór de bouwvak opgeleverd, de andere helft wordt er helaas overheen getild. Drie keer raden: die van ons staat in de verkeerde helft. *huilt* De hele maand augustus ligt de bouw stil, want bouwvakkers moeten jammergenoeg ook met vakantie, en in september gaan ze weer verder. Gelukkig zijn wij dan wel één van de eerste huizen die worden afgemaakt, dus de verwachting is nu dat we half september dan écht aan de bak mogen.

Trouwe lezers weten inmiddels dat ik ‘ongeduld’ als middle name heb, dus ik vind het echt nietttt leuk dat we nog langer moeten wachten. Maar goed, er zit helemaal niets anders op. In de tussentijd vermaken we ons gewoon met inspiratie opdoen en alvast het een en ander shoppen! Ik kan niet wachten tot we ons gloednieuwe huis helemaal naar onze smaak mogen inrichten.

Naast de badkamer en keuken, die we al uitgezocht moesten hebben vóór het afsluiten van de hypotheek, hebben we inmiddels een mooie PVC-vloer met een hout-look besteld voor in het hele huis. Daarnaast hebben we ook een bed gekocht, dat wordt geleverd zodra we in het huis trekken. (We slapen nu nog op een oud, doorgezakt IKEA-matras, dus je snapt dat ik ook daar enorm naar uitkijk.) Verder hebben we alvast een nieuwe, grote tv gekocht (daar wilden we vanwege het EK en de Olympische Spelen echt niet langer mee wachten), tikten we een mooie muursticker voor in de slaapkamer op de kop én shopten we afgelopen weekend twee te gekke lampen. Een bank en tv-meubel hebben we ook al op het oog, maar daar wachten we nog heel even mee. We moeten nog de exacte maten opnemen, voor we iets bestellen wat niet past. Zou toch lullig zijn…

Kortom: we wachten met smart op ons nieuwe stulpje en gaan regelmatig kijken hoe ver ze zijn gevorderd. We hebben twee kijkdagen achter de rug, waarbij we in het huis mochten kijken en eindelijk het gevoel kregen hoe groot (of klein…) de ruimtes allemaal zijn. Zo leuk dat het nu echt is gaan leven, na een jaar slechts een papieren plattegrond te hebben gehad.

We denken een maand nodig te hebben om te klussen en te verhuizen, dus dan zouden we half oktober in ons nieuwe huisje wonen. Nog even geduld a.u.b…

20 Comments

 1. Lenneke 15 juni 2016 at 08:16

  Wat balen dat het vertraagd is! Een voordeel… je hebt langer de tijd om te shoppen. #voorpret

 2. Marcella 15 juni 2016 at 08:53

  Balen van de vertraging, maar zo heb je wel wat meer tijd om er helemaal jullie droompaleis van te maken! Wordt vast helemaal prachtig! Misschien kan je ons tussendoor nog eens updaten door iets te vertellen over de stijl van de nieuwe keuken en badkamer? #nieuwsgierig

  1. Marieke 15 juni 2016 at 08:59

   Goed idee, ga ik doen! :)

 3. Chris 15 juni 2016 at 08:56

  Nog tips voor plek om PVC vloer te kopen? Denken er ook echter over om dat te kopen. In combi met vloerverwarming schijnt dat één van de beste opties te zijn.

  Wel leuk hoor een nieuw huis. Wij hebben precies hetzelfde volgend jaar. Oplevering rond zomer 2017 :(

  1. Marieke 15 juni 2016 at 08:58

   Het is superleuk om alles helemaal zelf te mogen kiezen en de allereerste eigenaar te zijn! Alleen dat wachten hè… Je geduld wordt aardig op de proef gesteld. ;) Wij hebben verschillende zaken vergeleken en uiteindelijk bij Roobol onze PVC-vloer besteld! Super gaaf, lijkt net hout maar idd perfect voor bij vloerverwarming.

   1. Chris 15 juni 2016 at 09:15

    Ik ben vrees ik net zo geduldig:) Keuken, badkamer, alles is al bijna rond. Nu de eerste paal nog in de grond. Jaartje is ook zo om. Ook nog een huis te verkopen.

 4. Trudy 15 juni 2016 at 09:07

  Wachten duurt altijd lang. Kunnen jullie op je gemak de spullen uitzoeken.

 5. rachel 15 juni 2016 at 09:35

  zo balen altijd maar ja dat is de bouw hihi manlief is bouwvakker dus weet er alles van maar oktbober dan maar meis :D en die pvc vloer klinkt nu al super mooi!

 6. Maaike 15 juni 2016 at 09:38

  Voor je het weet is het oktober…. het was gisteren immers nog januari… oh nee… wacht… =D

  Heel veel succes met wachten… (ga ondertussen lekker een rondje hardlopen =))

 7. Eva 15 juni 2016 at 10:28

  Ahh dat is een tegenvaller! Nog langer wachten; kan me voorstellen dat je ongeduldig bent ;)

 8. annouska 15 juni 2016 at 10:32

  Hey je hebt een nieuwe layout gevonden! Tof zeg.

  Wel onwijs balen dat de bouw vertraging heeft opgelopen van jullie huis! Nu moet je alleen maar langer wachten snik snik, maar het eind resultaat zal vast prachtig worden. :)

 9. Madam Elisa 15 juni 2016 at 12:23

  Spannend hoor dit allemaal, wel super vervelend dat jullie moeten wachten. Maar dat wachten wordt straks beloond.

 10. Ilse 15 juni 2016 at 15:16

  Balen zeg dat het langer duurt. Maar de voorpret is ook ontzettend leuk!

 11. Bianca 15 juni 2016 at 21:37

  Wat ontzettend balen zeg! Wij waren bang dat ons huis ook net na de bouwvak zou worden opgeleverd, maar bij ons is het juist ontzettend snel gegaan en hebben we vorige week de sleutel gekregen!! En na ruim een jaar wachten en een heleboel ongeduld van mijn kant is het nu bijna vreemd dat het huis nu echt van ons is en af! Shopze nog even en geniet van de voorpret, straks mogen jullie lekker aan de bak!

 12. Mrs. T. 15 juni 2016 at 22:05

  Balen dat het langer duurt. Maar hé, je kunt er straks jaaaaaaaaren in wonen. En het wordt vast supermooi.

 13. Sheila 15 juni 2016 at 23:32

  Ach, dan houd ik gewoon rekening met begin december. Of laten we zeggen, zou leuk zijn als je in jullie nieuwe huisje kerst kan vieren :)

 14. Lonneke 16 juni 2016 at 08:29

  Hopelijk gaat het dan nu verder allemaal voorspoedig. Ik kan me voorstellen dat je niet kunt wachten tot je er in kunt trekken en het helemaal je eigen huisje te maken.
  Ik ben benieuwd naar de inrichting e.d.

 15. Noor 04 juli 2016 at 23:32

  Zo herkenbaar dit! Wij zouden eigenlijk afgelopen kerst de oplevering hebben, maar tot op heden is er nog geen steen gelegd :/ Geduld is een schone zaak ;)

  1. Marieke 05 juli 2016 at 10:36

   Wow, dat is wel héél erg veel vertraging… Hopelijk gaan ze snel aan de slag!

 16. Juliët 13 november 2016 at 00:53

  Die vertraging jaaaaa….. jullie niet blij wij niet blij iedereen niet blij en dat maakte de aannemer of Woonstad niks uit. Raar hoor ;-)
  Inmiddels alles een plekje gegeven in jullie huis? Wij waren de aller laatste gelukkige in de wachtrij maar we hebben de kilo’s sleutels hoor!:) Het is zo leuk en fijn he om in je eigen huis bezig te zijn. Dat je met iedere kleine kabouter-stap blij kunt zijn is ook weer bewezen, haha. Nog een week of 3 en dan kunnen wij ook onze verhuizing inzetten, yes! Spannend!!
  Wat een gezellige leuke enthousiaste blog houd je bij, super om te lezen! Vooral prachtige plaatjes die het verhaal compleet maken, mag je enorm trots op zijn! Hoe vond je Bali? Prachtig eiland he waar je altijd wordt verwelkomd met een glimlach. En niet te praten over het heerlijke eten mmmm!
  Groetjes, Juliet mede NoordBest buren.