Snakken naar Santorini

Terwijl het hier in Nederland officieel zomer zou moeten zijn maar het met bakken uit de hemel komt, droom ik weg bij het vooruitzicht dat wij toch nog op vakantie gaan dit jaar!

Eigenlijk was het plan dat wij deze zomer zouden verhuizen, een groot deel van onze spaarcentjes in het huis zouden steken en we dan héél misschien, als er nog wat over zou zijn, nog een weekje naar de zon zouden gaan.

Maar toen liep de bouw ineens vertraging op en zullen we deze zomer helaas nog niet in ons nieuwe huis wonen. Dus… maanden doorbikkelen dan maar? En dan aan het eind van het jaar nog even weg? Maar ja, voor een beetje zon (voor mij een vereiste als ik op vakantie ga) moet je het tegen die tijd buiten Europa zoeken en dat wordt dan gelijk een duur geintje.

En dus hebben we onze (oké, mijn…) Excel-sheet er maar weer eens bij gepakt en berekend dat we heus wel een weekje weg kunnen deze zomer. Even wat zon, zee en zwembad voordat het grote klussen en verhuizen begint! Even flink bijkomen en weer opladen voor de tweede helft van 2016.

Mijn collega ging onlangs op vakantie naar het Griekse eiland Santorini en dat zag er echt prachtig uit. Die vele witte huisjes op enorme rotsen, torentjes met blauwe daken, een geweldig mooi uitzicht… En niet te vergeten het Griekse eten; daar was ik negen jaar geleden op Kos al dol op en vier jaar geleden op Zakynthos ook! Bovendien is Griekenland niet zo ver vliegen; prima dus voor een weekje.

Op 30 augustus, de dag nadat wij alweer 1 jaar getrouwd zijn, stappen wij dus op het vliegtuig voor een heuse zomervakantie. Onze huwelijksreis naar Bali is dan ook alweer een jaar geleden, dus het mag wel weer. ;) Nu nog even twee maanden hopen dat de zon zich hier in ons land ook laat zien, zodat we vast even kunnen voorbakken.

Foto’s: Sunweb

12 Comments

 1. rachel 30 juni 2016 at 10:03

  oh heerlijk weer wat om naar uit te kijken meis :D

 2. Linda 30 juni 2016 at 10:40

  Heerlijk! Ik ga pas in september op vakantie maar ik ben nu al aan het aftellen

 3. Roelfina 30 juni 2016 at 13:23

  Wat een lekker vooruitzicht! Wij zijn dit voorjaar een weekje naar de zon op Corfu geweest, wat ook een aanrader is. Van Santorini heb ik van collega’s alleen maar goede verhalen gehoord, dus dat moet goed komen!

 4. Sheila 30 juni 2016 at 14:43

  Santorini lijkt me zo mooi. Daar wil ik zeker ooit nog eens naar toe. Gaat wel goed komen. Het staat voor nu namelijk erg laag op mijn prio reizen lijstje. Dus totdat Santorini iets stijgt, ben ik benieuwd naar jouw avonturen straks. Mooi vooruitzicht. En verstandig ook. Wij zijn toen we ons huis kochten en bezig waren, gewoon een maand wezen backpacken. Iedereen vond dit raar. Maar reizen geeft me energie. En je hoort dat veel stellen ruzie hebben of stress hebben in zo’n periode van verhuizen/verbouwen? Nou, door een break te nemen gebeurt dat dus niet echt. Dus alle reden om gewoon lekker naar Griekenland te gaan.

 5. Marcella 30 juni 2016 at 18:21

  Goed vooruitzicht joh, en fijn dat jullie je huwelijksdag daar kunnen vieren! Top!

 6. Chantal 30 juni 2016 at 20:11

  Ohh wat lekker, Santorini is top! Wij zijn een paar jaar terug een weekje in Kamari geweest en hebben heerlijk genoten.
  Een scooter of quad huren is als je iets van het eiland wil zien echt super. Oia en Fira zijn erg leuke stadjes, en wij vonden de boulevards in perissa en perivolos mega relaxed :)
  Geniet ervan!!

  1. Marieke 30 juni 2016 at 22:02

   Thanx voor de tips! :)

 7. Ilse 30 juni 2016 at 22:39

  Ooh, wat heerlijk! Ik ben benieuwd naar je blogjes!

 8. Nicetobeout 01 juli 2016 at 11:59

  Gaaf Santorini! De Griekse eilanden zijn ook mijn favoriet! Heerlijk dat jullie er toch nog even uit gaan. Tegen die tijd zitten wij in de luiers :)

 9. Victoria 03 juli 2016 at 12:24

  Wow wat een heerlijk vooruitzicht en iets wat jullie ook zeker verdient hebben.. Zo te lezen ben je goed bezig, maar ook met een erg zwaar proces, en dan zijn dit soort vooruitzichten altijd wel erg fijn!

  Leuk dat je weer zo nu en dan een blogje plaatst!

 10. Mylene 08 juli 2016 at 12:06

  Aaah wat lekker zeg! Als het kan, moet je altijd gaan, denk ik dan maar. Eventjes ertussenuit kan een mens zo goed doen! En als ik dit zie, wordt het sowieso een topvakantie :D