We hebben de sleutel!

Anderhalf jaar hebben we erop moeten wachten, maar ons geduld is dan eindelijk beloond: vorige week donderdag 15 september hebben we de sleutel gekregen van ons nieuwe stulpje!

Vorig jaar april werden we ingeloot, in juni/juli zochten we keuken en badkamer uit, en regelden we een hypotheek. In oktober 2015 gingen we naar de notaris en begonnen ze met bouwen. En toen liep het project ook nog eens vertraging op! In het begin konden we ons totaal NIET voorstellen dat die lege vlakte met wat betonnen afscheidingen tot een prachtig blok huizen zou uitgroeien, maar het is ze gelukt. Het ziet er te gek uit!

Grotemensenhuis
Het leuke van ons nieuwbouwblok is dat het in een bestaande wijk ligt. Het leeft al; er zijn winkeltjes, restaurantjes, scholen en er woont vanalles door elkaar. Ze hebben één blok platgegooid en bouwden dat weer helemaal mooi en netjes op. Dus we hebben de voordelen van nieuwbouw (alles nieuw, eerste eigenaar) en wonen nog steeds op 10 minuten fietsen van het centrum en het station van Rotterdam. Ideaal, als je het ons vraagt.

Het is een echt grotemensenhuis, met drie slaapkamers en een ruime zolder. Ook hebben we een tuintje (op het zuiden!) met schuur, wat natuurlijk heerlijk is in de zomer. Dat we er maar vele barbecues en borrels mogen houden!

Klussen maar
Johan en ik hebben allebei twee linkerhanden, dus laten de grote klussen lekker aan de experts over. We hebben vier klusweken gepland voor we er echt zullen wonen. De badkamermannen zijn inmiddels begonnen met het omleggen van wat leidingen en elektriciteit, het bad is geplaatst (ja! een los bad!) en er wordt druk getegeld. De komende twee weken zullen ze hier vermoedelijk nog mee bezig zijn.

In de tussentijd worden ook alle wanden behangen met glasvezelbehang, zodat je eventuele scheurtjes in de muren niet ziet (nieuwbouwmuren gaan vaak nog ‘werken’, zoals dat heet). Vervolgens worden ze wit gesaust. Het huis is niet super groot, dus kiezen we ervoor om alle muren wit te maken, zodat het ruimer en lekker fris lijkt.

In week 3 komt de vloerenman: eerst egaliseert ie alle vloeren in het hele huis, dan moet dat twee dagen drogen en dan wordt de vloer gelegd. We hebben gekozen voor een PVC-vloer, omdat dat beneden goed werkt met de vloerverwarming. Omdat we het mooi vinden om in het hele huis dezelfde vloer te hebben, wordt die ook op de 1e verdieping en op zolder gelegd. Het is PVC dat eruit ziet als (licht) hout, dus als het goed is wordt dat supergaaf. :)

In week 4 wordt de keuken geplaatst, daar denken ze twee dagen voor nodig te hebben. We krijgen lichtgrijze deurtjes met stoere stangen als grepen en een zwart granieten aanrechtblad. Ik ben heel benieuwd hoe dat eruit zal zien. In die week komen ze ook de raamdecoratie ophangen, wordt de bank geleverd en wordt ook het nieuwe bed bezorgd. Yay!

En dan kan het grote verhuizen beginnen! Ik heb klusweek 4 en de week erna lekker vrij genomen, zodat ik in alle rust kan genieten van ons nieuwe huisje. Ik kan niet wachten!

LEES OOK:

14 reacties

 1. Oeeh wat fijn! Spannende tijden!

  Hoewel wij geen nieuwbouw huis hebben gekocht (kregen in juli de sleutels) hadden wij wel een huis die volledig gestript is, en nu zijn we bijna klaar met opbouwen weer.

  Donderdag wordt onze keuken geplaatst. Echt zo zo leuk! Geniet dus van de komende weken en ga vooral lekker vaak kijken! :)

 2. Waaaauw, wat spannend zeg. En zo snel gaat het allemaal opeens! Voor je het weet zijn die vier weken voorbij. Hopelijk kunnen we dan ook een beetje meegenieten van jullie nieuwe woning ;) Gefeliciteerd!!!

 3. Ooh wat ontzettend spannend! Ik weet nog wel dat Niels en ik in de hele maand april aan het klussen waren, en dat het elke keer weer spannend was hoe iets eruit zou komen te zien. Nu kan ik dat lekker opnieuw bij jou meekrijgen; heel leuk!

 4. Gaaf en spannend !! en nu gamma, praxis winkels zien de komende wekende hihih veel klusfun meis en ben benieuwd hoe mooi het gaat worden :D

 5. Wat leuk! Gefeliciteerd met jullie nieuwe stulpje. Ik loop de aankomende 10 maanden stage en deze wijk behoort tot mijn wijk, mocht je dus nog leuke hotspots hebben; let me know!

 6. Gaaf dat jullie de sleutel hebben! Volgens mij wordt jullie huis helemaal top als alle klusmannen weg zijn. Klink goed! Nu al benieuwd naar wat foto’s van het eindresultaat!

 7. Wat een super leuk huis en gelijk een mooie tuin. Ik vind het vooral fijn aan nieuwbouw dat het huis goed geïsoleerd is, het bespaard direct een hoop geld per jaar.