Dit was mijn 2016

Hoewel mijn blog alweer even stil ligt, ik kan simpelweg even de tijd, zin en inspiratie om te schrijven niet vinden, wil ik mijn traditie van het jaaroverzicht wel graag in stand houden. Het is zo leuk om af en toe terug te lezen wat je allemaal hebt meegemaakt. Daarom loop ik ook nu weer het afgelopen jaar door aan de hand van mijn vragenlijstje!

Na een fantastisch 2015, dat van mij een 10 kreeg, was het afwachten hoe het nieuwe jaar zou lopen. Mooier kon namelijk gewoon niet! Dat bleek ook wel, 2015 is gewoon niet te overtreffen. Toch had 2016 ook héle mooie momenten!

Wat heb je in 2016 gedaan dat je nog nooit eerder had gedaan?
Een huis vanaf nul ingericht! Ik heb nooit iets om interieur gegeven, in mijn vorige kamers en huurhuisjes moest het altijd zo goedkoop mogelijk. In ons nieuwe stulpje mocht het anders: we hebben met zorg mooie spullen uitgezocht die goed bij elkaar passen (en ook bij ons). Ik volg nu ineens allerlei woonwebshops op social media om inspiratie op te doen & I love it!

Welke landen heb je bezocht?
In het begin van het jaar kon ik moeilijk vrij nemen van mijn werk. Dat heb ik, toen ik een super goede stagiaire vond, het tweede half jaar goedgemaakt. Eind augustus gingen Johan en ik naar zonnig Santorini, voor een soort tweede honeymoon. We waren op 29 augustus immers alweer een jaar getrouwd! We deden een week lang héél weinig; lekker zonnen, lezen, eten en van elkaar genieten. We kwamen helemaal bij.

Met vriendin Naomi, die ik al 20 jaar (!) ken, ging ik een nachtje naar Antwerpen om onze vriendschap te vieren. Wat was het heerlijk om even twee dagen alle tijd voor elkaar te hebben en goede gesprekken te voeren. Liefde!

In november ging ik met mijn nichtje Sabine spontaan een weekendje naar Disneyland Parijs. Ondanks dat ik er al drie keer eerder was geweest, was het geweldig! Bovendien was ik nog nooit een weekendje weggeweest met Sabine, dat werd weleens tijd. Enorm gezellig!

Een week erna gingen Johan en ik met mijn goede vrienden Naomi en Henk-Jan plus aanhang een weekendje naar Düsseldorf. We verbleven met z’n zessen in een huisje en speelden spelletjes, kletsten en aten veel, en bezochten de kerstmarkt in deze Duitse stad. Superleuk! Zeker voor herhaling vatbaar.

Ook besloten Johan en ik vrij last minute dat we wel weer eens naar New York konden gaan. We wilden het zo graag eens meemaken rond kersttijd. Half december vertrokken we naar The Big Apple voor zes dagen. Die stad! ik krijg er gewoon nóóit genoeg van. Top of the Rock, musical Matilda, basketballwedstrijd Brooklyn Nets vs. LA Lakers, schaatsen in Central Park… Need I say more?

Wat zijn je favoriete momenten van 2016?
Na 1,5 jaar wachten kregen wij in september van dit jaar eindelijk de sleutel van ons nieuwbouwhuis. Wat was dat een feest! Het hele klussen en verhuizen moest toen nog beginnen, maar het moment dat we die sleutelbos in onze handen hadden en de meneer van het aannemersbedrijf vertrok, voelde fantastisch. Het is nu écht van ons!

In juni werd mijn nieuwe Fiat 500 geleverd. Mijn oude Micraatje was echt aan vervanging toe, dus stapte ik over op private lease. Dat betekent dat ik een gloednieuwe auto rijd voor een vast bedrag per maand. En ooooh wat is ie GAAF! Nog iedere keer ben ik dolblij dat ik in die auto mag rondcrossen.

Wat is je grootste prestatie van het afgelopen jaar?
Ik ben, na jarenlang worstelen, in therapie gegaan voor mijn emetofobie. Dat was een enorme stap voor mij. Ik heb zo’n tien sessies gehad en over de meeste heb ik ook geblogd. De laatste twee waren echter heel heftig en het opschrijven kon ik vlak erna niet opbrengen. Daarna raakte ik de blogzin kwijt.

Ik ben er nog niet, maar heb wel al heel veel bereikt. Ik ga een stuk meer ontspannen door het leven en alhoewel er nog regelmatig moeilijke momenten zijn, ben ik heel trots op mezelf dat ik dit gedaan heb.

Wie of wat heb je het meeste geknuffeld in 2016?
Uiteraard mijn lieve Johan. Hij is er altijd voor me, ook (vooral) op momenten dat het leven even pittig is. I love him to the moon and back.

Ben je verliefd geworden?
Johan is nog steeds de man waar ik elke dag gelukzalige kriebels van krijg.

Waar heb je het meeste geld aan uitgegeven?
Best asociaal, maar we hebben (na lange tijd flink sparen) bijna alles nieuw gekocht in ons nieuwe huis. Een bank, bed, kledingkasten, lampen, eettafel, tv-meubel, raamdecoratie, een prachtig Sydney-kunstwerk via YellowKorner, enorm veel accessoires… Maar daardoor is ons huisje he-le-maal naar wens en bovendien werken we er hard voor, dus het mag best.

Wat is het beste dat je dit jaar hebt gekocht?
Ik heb weer een iPhone voor mezelf gekocht, haha… De 7 deze keer. Ik kan er niks aan doen dat ik een enorme Apple-fangirl ben en altijd de nieuwste wil hebben. Mijn oude 6s heb ik voor een mooi prijsje kunnen verkopen, dus ik kan het verantwoorden naar mezelf. ;)

De beste aankoop voor het huis is zonder twijfel ons nieuwe bed. We gingen van een doorgezakt oud IKEA-matras van 140 breed naar een enorme boxspring van 180. OH MY LORD. Ik heb nog nooit zo lekker geslapen. Wat een goede investering! Achteraf zeg je dan: dat hadden we veel eerder moeten doen, haha…

Wat stond er op de uitjeskalender?
In februari gingen we met vrienden Pien, Daan en hun kids een weekendje naar Zeeland. Lekker uitwaaien, eten en kletsen! Even weg in eigen land is altijd zo fijn, voelt als een minivakantie.

Ik heb ook dit jaar weer een paar musicals bezocht! Via mijn werk ging ik eerst met (inmiddels oud-collega) Fons naar SKY! Die was oké, maar niet helemaal geweldig. Later mochten we samen naar de premiëre van The Lion King in het Circustheater in Scheveningen. Ik had die musical nog nooit gezien, dus was ik enorm benieuwd. Wat was ie prachtig! Vlak voor Kerst ging ik met vriendinnetje Jantien naar Jesus Christ Superstar; een klassieker die je als musicalfan gewoon gezien moet hebben. Met de originele Jezus: Ted Neeley (inmiddels 73 jaar!). Geweldig!

Samen met m’n pa en broertje Jesper ging ik weer een paar keer naar Ajax. Eindelijk waren we er ook een keer bij toen ze wonnen: tegen FC Groningen werd het 2-0, jippie! Met Daan en Johan ging ik naar de uitzwaaiwedstrijd voor Rio van de Nederlandse volleybaldames.

Verder gingen we met mijn broertje en nichtje + aanhang in de zomer een dagje naar de camping waar mijn ouders stonden. Elk jaar gaan ze ergens anders naartoe en dit jaar vierden ze vakantie op de camping waar wij vroeger altijd heen gingen: De Schatberg in Sevenum. Wat was het grappig om daar weer te zijn; ondanks dat alles inmiddels anders is, herkenden we nog veel en haalden we leuke herinneringen op.

Met Paulien ging ik naar het LINDA. Festival en met collega’s gingen we lasergamen; hoe tof was dat! Ook bezochten Johan en ik weer regelmatig de bioscoop, en ook met collega’s en vrienden ging ik er vaak heen. Het blijft een van mijn favoriete uitjes, ik hou van films! Mijn favoriet van 2016 is absoluut The Revenant met Leonardo DiCaprio. Terechte Oscar voor die man!

Uiteraard waren er ook de nodige lunches en etentjes met lieve familie en vrienden. Quality time met de mensen van wie je houdt is het belangrijkste wat er is!

Welke concerten bezocht je in 2016?
Samen met Naomi en Henk-Jan ging ik naar het concert van Mariah Carey in de Ziggo Dome! Puur jeugdsentiment natuurlijk. Het deed ons denken aan de klassenfeesten van vroeger, toen we schuifelden op Hero en One Sweet Day.

Wat deed je op je verjaardag?
Weet je dat ik me dat niet eens meer echt kan herinneren? Veel soeps zal het dus niet geweest zijn, haha! Ik geloof dat alleen mijn ouders even een taartje kwamen eten om mijn 33e (!) verjaardag te vieren, verder deed ik vrij weinig.

Waar heb je om moeten huilen?
Er zijn een paar dingen die ook voor mij te privé zijn om te delen. Laten we het erop houden dat ook ik moeilijke momenten had dit jaar en daar menig traantje om heb gelaten. Ook de therapiesessie waren heftig, die hebben flinke huilbuien veroorzaakt. Daarnaast is de moeder van een van mijn beste vriendinnen ernstig ziek en dat doet me veel, merk ik. En wat dacht je van die vreselijke aanslagen? Wat is dat toch verschrikkelijk om te zien, iedere keer weer.

Waar werd je heel erg blij van?
Het moment dat we arriveerden in New York City en dat echt weer voelde als thuiskomen. Wat is dat toch met die stad?! Dolgelukkig was ik dat ik er weer mocht rondlopen.

Ook word ik elke ochtend als ik opsta en beneden kom weer héél blij van ons huisje. Ons echte eigen warme nest op slechts tien minuten fietsen van het centrum van Rotterdam. We zeggen nog bijna elke dag tegen elkaar dat we zo geboft hebben met deze kans.

Mijn lieve vriendin Paulien beviel dit jaar van haar tweede kindje, mooie kleine Daan! Zo fijn dat het allemaal goed is gegaan en wat een schatje is het. Ook Jolien is zwanger en alles gaat goed. Ze straalde tijdens de babyshower die voor haar was georganiseerd.

Naomi zegde haar baan op en lanceerde haar eigen lifestylemerk LANOMI. Ze heeft de prachtigste producten van hoge kwaliteit in haar shop: jurkjes die je aan twee kanten kunt dragen, schitterende leren (laptop)tassen en luxe notebooks. En er komt nog veel meer aan! Wat ben ik trots op haar dat ze het gewoon geflikt heeft.

Wat had je vaker of meer willen doen?
Ook dit jaar is het sporten er flink bij in geschoten. Ik deed in de zomer nog een poging om het hardlopen weer op te pakken met de Evy-app, en dat leek even goed te gaan, maar daarna liet ik het toch weer versloffen. Zo stom. Ik weet niet wat het is: vroeger was ik enorm sportief, maar nu ben ik het helemaal kwijt. Hopelijk kan ik de gezonde lifestyle (ook qua eten) volgend jaar weer een beetje oppakken. (Al heb ik het gevoel dat ik in herhaling val, haha!)

Wat had je minder willen doen?
Ik heb er een tijdje op gebroed, maar ik kan gewoon niets bedenken dat ik minder had willen doen. Een goed teken lijkt me?

Heb je iemand gemist?
Natuurlijk heb zijn er mensen die ik dit jaar vaker had willen zien. Door drukke levens komt het er niet altijd van om regelmatig met hen af te spreken. Bovendien zat Johan een paar weken in Rio voor de Olympische Spelen, wat natuurlijk erg ongezellig was. Maar ik heb het geluk dat ik iedereen bij me heb mogen houden; ik zie in mijn omgeving hoe erg ik dat moet koesteren en dat doe ik dus ook.

Wat is het belangrijkste dat je in 2016 geleerd hebt?
Een les die ik al had geleerd, maar dit jaar weer van toepassing was: je kunt plannen maken, maar het leven loopt toch nooit zoals je wil. Ondanks dat er wensen zijn voor de toekomst, genieten we ook maar heel hard van het hier en nu. We hebben een mooi en rijk leven!

Geef 2016 een cijfer van 1-10.
Er waren best een paar dipjes en lastige momenten, maar er stond zo veel moois tegenover. Dit jaar verdient een 8!

10 Comments

 1. Sabien 31 december 2016 at 09:13

  Wat zalig om weer een blog van je te lezen! Je hebt me geïnspireerd om de tag ook in te vullen (bloggen ook hier BLUH don’t care…)

  Mooi jaar lijkt me, superchill van jullir huis én ook nog mooie reizen. Happy new year alvast!

 2. Pien 31 december 2016 at 09:14

  Mooi jaar! 2017 wordt vast weer een 9 of 10!

 3. Kirsten 31 december 2016 at 09:19

  Ik volg je al een aantal jaren met veel plezier maar ben niet zo van de comments. Maar je blog heeft me geraakt dit jaar, toen je schreef over je therapie. Ik ben rond dezelfde tijd gestart en ik herken me in hoe heftig en intensief het kan zijn. Maar ook; hoe heftiger, hoe meer er in positieve zin veranderde. Zo’n terugblik op je blog doet me beseffen dat er ook nog zoveel leuks is, dat vergeet ik soms weleens met al die dipjes.

  Ik hoop dat je in 2017 weer inspiratie zult vinden voor het bloggen en dat je in de volgende decembermaand het jaar weer met een hoog cijfer mag afsluiten.

 4. Marieke 31 december 2016 at 09:45

  Toch mooi gelukt je jaaroverzicht!
  24 uur geleden zat je er nog op te broeden :)
  Mooi cijfer, voor een mooi jaar.
  Heel veel liefde en geluk voor 2017

 5. Henk-Jan 31 december 2016 at 15:50

  Mooi om te lezen weer. Op naar een nog mooier nieuw jaar.

 6. Marcella 31 december 2016 at 22:41

  Mooi om te lezen Marieke! Ik maak jaarlijks een soortgelijk lijstje, super om dat later nog eens terug te lezen hè. Je had een mooi jaar. Supertof dat jullie mooie meubels hebben gekocht voor het gloednieuwe huis. Groot gelijk! Wij hebben vanmiddag pas een nieuwe bank besteld, en gaan binnenkort een nieuwe vloer leggen. Zo wordt het na twee jaar echt ons eigen plekje. Geniet volop van het nieuwe jaar lady. Ik wens je veel plezier en geluk! X

 7. Ilse 31 december 2016 at 23:50

  Mooi overzicht weer! Alvast een fijne jaarwisseling en op naar een mooi 2017!

 8. Sheila 02 januari 2017 at 12:11

  En daarom volg ik je ook gewoon lekker op facebook en IG :). Al vind ik het jammer om geen blogjes van je te lezen. Maar doe vooral lekker je ding. Dat is veel belangrijker!

 9. rachel 02 januari 2017 at 13:38

  de beste wensen meis!! en mooi om te lezen, jullie hebben een mooi jaar gehad xxx

 10. Mylène 30 januari 2017 at 18:16

  Ik mis je blogs wel moet ik zeggen! Maar 2016 klonk wel als een goed jaar. Jouw blogs over therapie vond ik ook zo knap. En dat sporten zou ik ook wel weer kunnen doen, haha