New York, New York

Ineens was het er weer: de behoefte om een blog te schrijven. Op mijn eigen vertrouwde webstekkie dat ik de laatste paar maanden zo verwaarloosd heb. Ik had zin om te vertellen over onze trip naar New York, die vrij spontaan geboekt werd en zo fantastisch was. Dus doe ik dat gewoon eens lekker!

Johan en ik waren allebei al twee keer eerder in New York geweest, waarvan één keer samen. Dat was echter in de zomer, toen we in korte broek en op slippers door Central Park konden slenteren. Met Kerst hadden we het allebei nog niet eerder gezien, dus dat stond hoog op ons verlanglijstje. Na de verhuizing maakten we de financiéle balans op en besloten we om gewoon te gaan. Om in 2016-termen te blijven: YOLO!

Half december verbleven we vijf nachten en zes volle dagen in the city that never sleeps. Zodra we de metro uitstapten en ‘boven de grond’ kwamen, overviel dat gevoel dat we steeds hebben als we in New York zijn ons weer. Ik ken bijna niemand die het niet heeft, dus erg origineel ben ik niet als ik zeg dat het voelt als thuiskomen. In één woord: amazing.

Schaatsen in Central Park
New York rond kersttijd is net een sprookje. Elk pleintje en parkje, waarvan je er nogal veel vindt middenin de drukte van de grote stad, is versierd. Het is vroeg donker, maar dat maakt het allemaal nog gezelliger en knusser, ondanks de snijdendeékou. Uren hebben we gewandeld en de (kerst)sfeer opgesnoven. Natuurlijk hoorde daar de grote kerstboom bij Rockefeller Center bij, bekend uit Home Alone 2. En wat dacht je van schaatsen in Central Park? Ook een dikke vette vink op de bucket list! Echt zo’n ‘net als in de film’-ding, heerlijk.

Brooklyn Nets
Waar we in de zomer voor een baseball-wedstrijd van de Yankees gingen, kozen we deze keer voor een binnensport. Namelijk: basketball! De tickets voor de Knicks waren nogal prijzig, dus reisden we af naar Brooklyn waar de Nets het opnamen tegen de LA Lakers. Behoorlijk cool. Ik blijf het geweldig vinden hoe Amerikanen sport beleven; ze maken er één groot feest van, iedere wedstrijd weer. Gróte aanrader als je de VS bezoekt!

Kaartjes voor sportwedstrijden en andere events koop je overigens héél makkelijk via NewYork.nl, dé website als het gaat om New York-zaken. Hij is van mijn oud-collega Eric (van toen ik nog bij Ze.nl werkte!) en je vindt er alles wat je nodig hebt voor de ultieme NYC-trip.

Matilda
Als musicalfan mag een voorstelling op Broadway natuurlijk niet ontbreken als ik in New York ben. Johan houdt er normaal helemaal niet van, maar in New York wil ie wel met me mee. De theaters zijn er immers zo mooi oud en sfeervol, dat vindt iedereen cool. We kozen voor Matilda; die was betaalbaar en voor Johan ook leuk. We genoten van deze vrolijke show met bijdehante kids die het verhaal helemaal tot leven brachten.

Top of the Rock
Wat we ook graag wilden doen, is Top of the Rock op. Dat fenomenale uitzicht hadden we vorige keer niet gezien vanwege drukte, dus hadden we nu ruim van tevoren kaartjes gekocht. Dat was een gokje, want je moet maar afwachten hoe het weer is natuurlijk, maar het viel uiteindelijk mee. Helemaal helder was het niet, maar dat had ook wel weer iets. We konden in ieder geval nog genoeg mooie plaatjes schieten! Het Empire State Building dat zo statig boven alles uit torent, wauw…

Van de Brooklyn Bridge en de fantastische skyline van Manhattan konden we ook maar geen genoeg krijgen. Een paar keer zijn we over de brug gewandeld om te genieten van het prachtige uitzicht, zowel overdag als in het donker.

Trump
Ik was benieuwd hoe veel we ervan zouden merken dat Donald Trump de verkiezingen had gewonnen en dus in het nieuwe jaar beëdigd zou worden als nieuwe president van de Verenigde Staten. Nou, niet erg veel eigenlijk… Uiteraard zijn we wel even langs zijn Trump Tower op 5th Avenue gelopen; pers en protesterende tegenstanders verzamelden zich daar dagelijks.

WTC
Natuurlijk mocht ook een wandeling naar het nieuwe WTC niet ontbreken. De twee gapende gaten in de grond waar de Twin Towers hebben gestaan, blijven enorm indrukwekkend. Ik word er echt stil van als ik eraan denk hoe veel mensen zijn omgekomen tijdens 9/11 en hoe het voor hen moet zijn geweest. Verschrikkelijk. Gelukkig doet New York deze mensen eer aan met een prachtig monument en een nieuwe toren.

Food
Natuurlijk hebben we in New York ook erg lekker gegeten. Om maar even wat tips te geven:

Obicé Mozzarella Bar, Pizza e Cucina
928 Broadway
Superrr lekker, en wat sjieker, Italiaans restaurant voor een fijne avond uit

Lucy’s Cantina Royale
1 Pennsylvania Plaza
De lekkerste tortilla chips en guacamole

Ellen’s Stardust Diner
1650 Broadway
Ontbijten met zingende (!) bediening

Abace Sushi
695 9th Ave
De lekkerste (en betaalbare) sushi – niet echt een ambiance voor een uitgebreid diner, maar wel voor een prima lunch

Shake Shack
vestigingen door de hele stad
De lekkerste (snelle) hamburgers

Magnolia Bakery
drie vestigingen in Manhattan
De lekkerste cupcakes

Nathan’s
kraampjes door de hele stad
De beste, originele hotdogs

Verder moet je in New York gewoon wandelen. Heel. Veel. Wandelen. en je ogen uitkijken. De gebouwen, de mensen, de winkels: alles maakt indruk en het lijkt één grote filmset.

Kortom: het was weer een reis om nooit te vergeten. Als je me zegt dat ik morgen weer terug mag, pak ik gelijk m’n koffer. Wat zou het toch gaaf zijn om daar eens een paar maanden te mogen wonen… Keep on dreaming.

7 Comments

 1. Nicole 06 februari 2017 at 22:45

  Heel erg leuk om te lezen en wat een mooie foto’s! NY wordt een upgrade op mijn bucketlist zo

 2. Mrs. T. 06 februari 2017 at 23:12

  Wat een tof verslag zeg. Wie weet, ga ik er ooit, ooit ook nog ‘ns heen.

 3. Ilse 07 februari 2017 at 13:26

  Wauw, echt onwijs gaaf!

 4. Mylene 07 februari 2017 at 13:37

  Zo fijn om weer wat blogs van jou te zien, Marieke! Vooral van zo’n reisverslag kan ik genieten, want je neemt ons altijd helemaal mee in jouw verhaal. Ik ben dus nog nooit in NY geweest en zijn ook nog zoveel andere plekken waar ik naartoe wil, maar jouw enthousiasme maakt mij stiekem ook wel heel enthousiast!

 5. Carmen 07 februari 2017 at 14:54

  Zo indruk wekkend dat monument bij het WTC! Ik wil ook heeeeeul graag eens naar New York, lijkt me zo gaaf.
  X Carmen.

 6. Marcella 09 februari 2017 at 21:28

  Lekker enthousiast blog met vrolijke foto’s! Nu wil ik ook terug naar New York. Ik was er 7 jaar geleden voor het eerst en laatst, dus het moet er maar eens van komen ;-)

 7. rachel 11 februari 2017 at 12:12

  heb weer genoten van de fotos :D lijkt mij zo gaaf en zo’n ervaring he dat hele NY :D