Identiteitscrisis: bye bye Brouwertje?

Al een tijdje worstel ik met een soort identiteitscrisis. Dat klinkt heftiger dan het is, want ik bedoel met name mijn online identiteit. Mijn ‘personal brand’. Ik denk dat het tijd is om afscheid te nemen van ‘Brouwertje’ en een nieuwe weg in te slaan. Maar dat vind ik eigenlijk best heel erg spannend…

Brouwertje is al zo lang ik me online beweeg een onderdeel van mij. Sterker nog: online bén ik Brouwertje! Deze naam/identiteit heeft me in de digitale wereld zo veel gebracht. Ruim tien jaar blogplezier, redelijk wat volgers op social media, mooie contacten. Mensen kennen me online niet anders. En nu overweeg ik om haar te ‘killen’…

Het punt is dat ik Brouwertje voor m’n gevoel een beetje ontgroeid ben. Ik ben natuurlijk getrouwd, waardoor ik mijn meisjesnaam Brouwer bijna nooit meer gebruik. Ik heet nu Marieke van Boven en dat spreek ik inmiddels zo vanzelfsprekend en natuurlijk uit, dat Brouwer een beetje vreemd voelt. Bovendien ben ik bijna 34 en vind ik een verkleinwoord als online naam ook wat gek. Ofzo. Ik kan er niet helemáál de vinger op leggen, maar het zou best kunnen dat ik het blogplezier mede ben verloren doordat de naam niet helemaal meer bij me past.

Ik heb verschillende opties voor een eventuele nieuwe domeinnaam, maar degene die ik het mooist vind is helaas bezet en niet te koop. Ik heb de hostingpartij waar ie geregistreerd is benaderd, en zij hebben voor mij contact gelegd met de eigenaar om het te vragen, maar het antwoord was helaas negatief. Ik baal daar enorm van; het is een mooi domein waar nu niks mee gebeurt, hij ligt gewoon virtueel te verstoffen. Vrij frustrerend, kan ik je vertellen.

Ik heb een paar best leuke alternatieven en ik heb in mijn omgeving wat rondgevraagd, maar de meningen zijn een beetje verdeeld. Johan vindt het zelfs eeuwig zonde als ik Brouwertje zou laten schieten; hij heeft me op die manier leren kennen en vindt dat die naam gewoon bij mij hoort. Daar zit natuurlijk zeker wat in, en zijn mening telt voor mij zwaar.

Kortom: ik ben enorm in dubio. Alle input is welkom, dus mijn vraag aan jullie is dan ook: wat zouden jullie doen? :) En hebben jullie eventueel leuke ideeën voor een nieuwe online identiteit?

Foto: Joyce Bongers 

LEES OOK:

27 reacties

 1. Gewoon lekker Brouwertje blijven. Zo vertrouwd en herkenbaar. Zo noemde wij je al toen je nog klein was hahaha.

 2. Ik vind Brouwertje juist erg leuk maar ergens begrijp ik het ook wel dat je het veranderen wilt.

 3. Doen wat voor jou het beste voelt. En je kunt de domeinnaam gewoon houden natuurlijk, dat maakt het afscheid misschien wat minder zwaar ;-)

 4. Ik denk dat de domeinnaam er weinig toe doet. Ooit ben ik zelf gewisseld van Eetplezier naar Eetplezier & Meer, omdat ik zelf vond dat ik niet altijd en eeuwig over eten kon schrijven en de titel de lading moest dekken, maar ik heb daar nooit iemand iets over horen zeggen. Het gaat bij de lezers (of lurkers) toch altijd gewoon om de content. Ik kan me overigens wel heel goed voorstellen dat je getriggerd wordt door die naam, als je in een soort van blogdip zit. Dat helpt je niet om met frisse moed te gaan schrijven. Misschien gaat het na deze blog weer als vanouds. De druk is er een beetje af nu.

 5. Wat balen van die domeinnaam. En een .com .nl of .org of zo kan zeker ook niet? Ik zou als ik jou was dit afsluiten en iets nieuws beginnen!

  1. Ik wil de .nl hebben, maar die wil de eigenaar dus niet verkopen. De .com is helaas bezet en ook al in gebruik. De .org vind ik niet zo mooi, weet ook niet of die er nog is, niet naar gekeken.

 6. Doen waar jij je goed bij voelt inderdaad! Maar toch zou ik het zonde vinden van zo’n vertrouwde naam, zou ‘m op zijn minst behouden om naar je eventuele nieuwe stek te forwarden!

 7. Volg jouw gevoel! Als brouwertje niet meer bij je past dan is het tijd voor iets nieuws! Toch!?

 8. VanBoventje.nl? Nee zonder gekheid, als een transfer van naam je goed zal doen, zeker doen! Maar ga je dan ook de insteek van de blog veranderen of blijft die hetzelfde? Ik denk dat een complete metamorfose je goed zal doen (zal ik zelf ook hebben denk ik) maar tegelijkertijd: gaat dat je weer vol goede moed aan het bloggen helpen of ben je eigenlijk het bloggen gewoon beu en gaat die naam daar niks aan veranderen? Je ziet, ik help je echt met dit soort opmerkingen haha!

  1. Haha! Maar je slaat de spijker op z’n kop hoor; ik weet gewoon niet helemaal zeker waar mijn blogdip aan ligt. Maar op sommige momenten mis ik het echt, zoals laatst met mijn New York-blog, dus helemaal stoppen zou ik denk ik nooit doen. Ik wil altijd wel een eigen online plekje blijven hebben.

 9. “Het punt is dat ik Brouwertje voor m’n gevoel een beetje ontgroeid ben. Ik ben natuurlijk getrouwd, waardoor ik mijn meisjesnaam Brouwer bijna nooit meer gebruik. Ik heet nu Marieke van Boven en dat spreek ik inmiddels zo vanzelfsprekend en natuurlijk uit, dat Brouwer een beetje vreemd voelt.”

  Ik wil je absoluut niet bashen, ik vind dit een apart stuk. Ik snap dat je trots bent op je ‘nieuwe’ naam maar je hebt toch jarenlang Brouwer geheten? Ik snap niet hoe dat ineens vreemd kan voelen? Ik snap wel dat vrouwen van hun meisjesnaam af willen als er iets ergs gebeurd is maar die indruk krijg ik bij jou niet. Het komt op mij over alsof die naam niet meer goed genoeg is voor je.

  Wat betreft je domein dien je te doen wat goed voelt. Als een nieuwe naam je kracht geeft zou ik daar absoluut voor gaan.

  1. Oh zo bedoel ik het niet hoor! Ik heb Brouwer ook nog in mijn officiële naam gelaten (ik heet Van Boven-Brouwer), maar in het dagelijks leven gebruik ik nu altijd Van Boven, ik spreek Brouwer nooit meer hardop uit. Vandaar dat Brouwer na ruim 1,5 jaar gewoon wat gek klinkt. Meer op die manier.

 10. Op de een of andere manier moet een domeinnaam gewoon heel goed de lading dekken. Dat doet die van mij die een anagram is van mijn achternaam en ook nog iets van trillend taalgebruik in zich heeft. Helemaal blij ben ik er dus mee.
  Voor mij is Brouwertje wel echt een begrip maar ik snap je gevoel wel. En dat verkleinwoord past misschien ook niet meer?

  Zijn van je droombaan al l e extensies (of hoe heet dat stukje na de punt?) Al vergeven? Anders is .nu of .com misschien ook het overwegen waard?

  1. De .nl is bezet, niet in gebruik maar ook niet te koop helaas. De .com is bezet en ook in gebruik, dus dat is helemaal geen optie. En de rest vind ik dan nét niet, zoals .nu of .eu. Die laatste zou ik eventueel kunnen overnemen, maar daar word ik niet 100% enthousiast van.

 11. T is een teken van Groei Brouwer. T is heel natuurlijk om het oude los te willen laten. Als je alles met je mee zou nemen wordt het misschien wat zwaar…. Vraag maar eens aan jezelf: wat hou ik vast zodat ik niet los kan laten (symbolisch)?
  Liefs, Patries ( v onze tijd bij sanoma)

 12. ja uh ik zeg lekker brouwertje houden maar ik ben jou niet! doen waar jij je goed bij voelt meis :D blijf je toch wel volgen hihi

 13. Zolang je niet helemaal gaat stoppen vind ik alles goed ;) maar ik kan je wel goed begrijpen hoor. Als je voelt dat je iets nieuws moet beginnen, dan moet je er gewoon voor gaan, denk ik. Dat gevoel he je niet voor niets. Juist een nieuwe naam kan je zoveel nieuwe energie geven. Natuurlijk hoort brouwertje bij jou, maar tegelijkertijd is het maar een naam en gaat het vooral om de content die je kunt posten op jouw eigen plekje. En zolang iets voelt als ‘jouw plekje’, maakt het denk ik niet uit of het een oude of nieuwe naam heeft. Ik ben benieuwd! Succes met beslissen :)

 14. Lastig Marieke. Als een nieuwe naam je weer vol plezier laat schrijven, dan is het de switch zeker waard. Maar zou de blogdip specifiek daar door komen? Ik hoop in elk geval dat je vooral blijft bloggen. Ik vol je al jaren met veel plezier!

 15. De laatste tijd blog je niet zo veel, en ik vraag me af of een nieuwe domein/blognaam je veel inspiratie zou geven om wel weer actief te gaan bloggen? Het zou enorm zonde zijn als je nu een nieuw blog opstart, wat vervolgens nooit echt van de grond komt. Dus als je er wel enorm door gemotiveerd raakt om weer te gaan bloggen zou ik het doen, maar het zou enorm zonde zijn als brouwertje.com (en de bezoekers) verdwijnt en het nieuwe blog niet echt van de grond komt…

  1. Hoi Karin, ik zou dan mijn hele blog overzetten op een nieuw domein en brouwertje.com daar naar laten doorverwijzen. Dus hij verdwijnt niet, de bezoekers ook niet en het zou niet een heel nieuwe site/blog worden. Ik zou gewoon doorgaan zoals ik dat altijd heb gedaan, qua onderwerpen.

   1. Dat klinkt logisch :) In dat geval zou ik het gewoon doen! Misschien heb je gewoon een frisse start nodig, toch? Zelf ben ik helaas ervaringsdeskundige op het gebied van blog-laten-doodbloeden. Jouw blog een van de weinige waar ik vaak op terugkom, dus ik zal m’n bookmarks aanpassen zodra je de knoop hebt doorgehakt over de naam ;)

 16. Oei, ik herken je blogdip…

  Ik kom met veel plezier op je site, vooral omdat hij zo mooi is en ook al wordt er soms weinig geschreven, hij wordt wel goed onderhouden. Dus voor mij hoef je niet te veranderen. Maar ik begrijp het verhaal erachter goed! Misschien een idee om te wachten tot je op perfecte domeinnaam #2 uitkomt?