Brouwertjes Baby: De medische molen

We gaan officieel de medische molen in. Gisteren (vrijdag) zijn we weer in het ziekenhuis geweest om de uitslag van het bloedprikken te bespreken. Thank God, dat was allemaal goed. Het niveau progesteron moet na de eisprong minstens 30 zijn en mijne was 35. Dat betekent dat er dus echt een eitje is gesprongen en dat er op tijd was geprikt. Mijn cyclus is in principe in orde! En hij is ook vrij regelmatig, dus daar kan het niet aan liggen. What’s next?

Er staat nu een HSG op de planning. Dat staat voor hysterosalpingografie. Het is een foto van de baarmoeder, waarbij ze contrastvloeistof in je baarmoederholte en eileiders spuiten om te kijken of die goed doorgankelijk zijn. Mocht er een blokkade zitten of andere oneffenheden, kan het zo zijn dat de spermacellen je eicel niet kunnen bereiken en je daarom dus maar niet zwanger wordt.

Een vriendin van me heeft zo’n HSG al eens gehad en vertelde dat het behoorlijk pijnlijk was. Op internet (ja, ik google!) lees ik echter wisselende verhalen; soms valt het mee, soms erg tegen. Het pijnlijke gedeelte is maar heel kort, wordt er gezegd. Nou ja, ik heb weinig keus, het is voor een goed doel dus kiezen op elkaar dan maar.

De HSG moet plaatsvinden na mijn menstruatie en voor mijn eisprong. Op de eerste dag van mijn menstruatie, ik denk komende zondag of maandag, moet ik het ziekenhuis bellen voor een afspraak. Gelukkig is dat dus vrij snel al, en dan kunnen we doorrr! Voordeel van de HSG is dat de eileiders ook ‘schoongespoeld’ worden, dus de kans op zwangerschap is de eerste drie maanden na deze behandeling groter.

Na de HSG gaat een team van artsen/gynaecologen al onze gegevens bekijken (leeftijd, hoe lang we bezig zijn, zaadonderzoek, bloedonderzoek, inwendig onderzoek, uitslag HSG) en aan de hand daarvan bepalen of we het nog een tijdje zelf moeten proberen of dat ze zich ermee gaan bemoeien.

Er breken dus spannende tijden aan!

1 Comment

  1. Noelle 26 april 2017 at 14:53

    Ik heb alle blogjes gelezen, zo leuk! Mijn kinderwens wordt helaas steeds kleiner, al wil ik het wel, hoor. We hebben ons voorgenomen het ‘ooit’ eens 1 jaar te proberen en daarna te “stoppen”, maar als ik jouw blogjes zo lees zou het zonde zijn als het een maand later dan tóch gelukt is! In elk geval zo fijn dat jullie die medische molen verder bespaard is gebleven!! Veel geluk :)