Brouwertjes Baby: Het avontuur begint…

(4 weken en 4 dagen zwanger)
De tweede test bevestigde het gisterochtend voor ik ging werken. ZWANGER, verscheen er al heel snel in het venster. ‘Ja hoor, het is echt zo!’ riep ik naar Johan vanuit de badkamer. We hadden het dus niet gedroomd… Ergens hield ik er toch stiekem een klein beetje rekening mee dat die eerste test niet klopte ofzo. Het gevolg van ruim een jaar tevergeefs proberen, van ongewenste menstruaties en super witte, negatieve zwangerschapstesten. Maar nee, er groeit nu écht iets in mijn buik en het grote avontuur gaat nu écht beginnen!

Die tweede dag was heel raar. Ik moest weer aan het werk en zat op de redactie met nietsvermoedende collega’s om me heen. Niemand wist dat ik een geheimpje bij me draag. Ik had het wel van de daken willen schreeuwen! Maar goed, dat is natuurlijk niet erg verstandig. De zwangerschap is nu nog zo pril, er kan nog vanalles misgaan.

Gelukkig begreep Johan mijn behoefte om het wel met íemand te delen en mocht ik mijn nichtje Sabine, die in het ziekenhuis als verpleegkundige op de verloskunde-afdeling werkt, ervan op de hoogte brengen. Zij wist dat we ‘bezig waren’ en het afgelopen jaar heb ik haar regelmatig lastig gevallen met vragen, verdriet en vast ook gezeur. ;) Dus ze verdiende het ook om het als eerst te weten, haha. Zoals verwacht was ze door het dolle heen! Heerlijk! Het goede nieuws aan dierbaren vertellen is echt héél erg leuk. Mooi vooruitzicht dat we dat de komende tijd (hopelijk) nog een paar keer mogen doen.

Verder heb ik me aangemeld bij een verloskundigenpraktijk bij ons in de buurt en is er direct een afspraak gemaakt voor de intake plus eerste echo. Op 23 maart is het zover; dan ben ik bijna 8 weken zwanger en mogen wij, als alles goed gaat, ons kindje voor het eerst zien. Je begrijpt vast dat ik echt niet kan wáchten!