Brouwertjes Baby: Liegen & geduld hebben

(5 weken en 2 dagen zwanger)
Ik ben nu 5 weken en 2 dagen in verwachting. Gek genoeg wordt een zwangerschap namelijk geteld vanaf de eerste dag van je laatste menstruatie. Zo leer je nog eens wat. ;) Voorlopig tel ik er dus iedere zaterdag een week bij, totdat de verloskundige de definitieve termijn vaststelt. Voor nu houden we 4 november 2017 als uitgerekende datum aan.

Ik moet zeggen dat het tot nu toe redelijk goed gaat, vooral overdag heb ik bijna nergens last van als ik gewoon op tijd en regelmatig eet. Kopjes thee en droge crackertjes zijn momenteel mijn beste vrienden! Helaas lijkt ’s avonds en ’s nachts de misselijkheid toe te slaan en dat levert wel wat stress op. Jullie weten allemaal van mijn emetofobie, mijn extreme angst om over te geven, en die steekt op zulke momenten flink de kop op. Ik heb tot nu toe nog niet hoeven spugen en ik bid zo hard dat dat ook niet gaat gebeuren. Ik bekijk het maar gewoon dag voor dag. Als het zo doorgaat, overweeg ik wel om even een afspraak te maken met mijn psycholoog om te bespreken hoe ik me hier doorheen kan slaan.

Verder voelt het heel vreemd om te liegen. Inmiddels wisten al best een aantal mensen in onze directe omgeving van onze gang naar het ziekenhuis, waardoor we we regelmatig de vraag krijgen wat de volgende stap is en wanneer die plaatsvindt. Er zijn nu dus wat dierbaren die denken dat ik komende woensdag “gewoon” de HSG heb… Oeps, sorry! Hopelijk wordt het me over een tijdje vergeven, haha.

We hebben besloten om de eerste echo op 23 maart (met bijna 8 weken) af te wachten voor we het aan ouders, broer/zussen en beste vrienden vertellen. We willen ons kindje zien, bevestigd krijgen dat het hartje klopt en van de verloskundige horen dat het er op het eerste gezicht goed uitziet. Als dat het geval is, mag de eerste kring het weten. Vervolgens wachten we op de 12 weken-echo voor we het delen met de rest van de wereld.

Dat wordt nog even héél erg veel geduld hebben…