Brouwertjes Baby: Het grote nieuws vertellen

(8 weken zwanger)
Aan je directe familie en beste vrienden vertellen dat je zwanger bent, is het leukste wat er is. Wij hebben deze lieve mensen redelijk op de hoogte gehouden van onze “road to pregnancy”, want ik had er behoefte aan om dit te delen en erover te kunnen praten. Des te blijer waren ze natuurlijk om te horen dat het is gelukt!

Johans familie hadden we vorig weekend, vóór de echo dus, al ingelicht. Eigenlijk was dit niet de bedoeling, maar we waren enigszins onverwacht ineens compleet, met alle (schoon)zussen, aanhang en kids erbij. Hoe leuk! Na kort overleg tussen Johan en mij gooiden we het nieuws toch maar in de groep. De reacties waren priceless, echt fantastisch! “Wanneer gaan we naar de Prenatal?” werd er al gekscherend geroepen door de tantes-to-be.

Mijn kant van de familie moest even iets langer wachten. Nadat we de echo hadden gehad, zijn we ’s avonds direct naar Culemborg gereden om mijn ouders, broertje en schoonzus met het goede nieuws te verblijden. Hoewel mijn moeder het al vreemd vond dat wij zomaar op een donderdagavond langskwamen (mijn smoes dat ik “even iets op moest halen bij vriend Henk-Jan” geloofde ze niet zo…) durfde ze nog niet echt te hopen. Ook omdat we natuurlijk nog in het ziekenhuis liepen. De verrassing was dus alsnog groot toen we de echofoto’s tevoorschijn haalden en vertelden dat ze toch echt, eindelijk, opa en oma gaan worden. Dat wilden ze al zo lang! Er werd gegild, gejuicht, gehuild en geknuffeld, haha… Geweldig om te doen.

Ook onze beste vrienden waren dolblij toen we lieten weten dat we een kindje verwachten. (Oh my God, het voelt nog steeds zó onwerkelijk als ik dit zo op mijn scherm zie staan.) De één was meer verrast dan de ander (“ik vermoedde stiekem toch al iets!”), maar allemaal gunnen ze ons dit van harte. Het is heerlijk om nu een redelijk grote groep om je heen te hebben met wie je dit allemaal kunt delen. Natuurlijk, het kan nog altijd misgaan, maar ook dan heb je mensen nodig bij wie je je verhaal kwijt kunt. Laten we hopen dat het zo ver niet komt. Wat een spannende tijden zijn dit!