Brouwertjes Baby: Mila is geboren!

Ja hoor, daar is ze dan eindelijk! Op woensdag 15 november 2017 zijn Johan en ik de mega trotse ouders geworden van onze prachtige dochter Mila van Boven!

Het complete bevallingsverhaal zal ik binnenkort eens tikken, maar feit is dat deze dame zich 11 dagen na de uitgerekende datum toch nog uit zichzelf liet zien. De inleiding stond zelfs al gepland voor die dag: ik zou een ballonnetje krijgen voor de eerste ontsluiting en als die zijn werk zou hebben gedaan, de volgende dag (donderdag) worden ingeleid. Dit bleek dus gelukkig niet nodig: tegen alle verwachtingen in begonnen dinsdag- op woensdagnacht de weeën alsnog vanzelf. In de ochtend zijn we naar het ziekenhuis gegaan en woensdagmiddag om 15.54 uur was onze Mila er! Ze woog slechts 2896 gram, ondanks dat ze zo laat was, dus misschien was ze er eerder gewoon nog helemaal niet klaar voor.

We zijn nu alweer een paar dagen verder en ik kan zeggen dat ik me erg goed voel. Ik ben nog een beetje beurs, maar dat gaat elke dag iets beter. Ik zeg het gewoon: ik ben echt onwijs trots op mezelf dat ik deze oerklus geklaard heb, zeker gezien het feit dat ik er best tegenop zag. Wat vond ik het spannend! Bevallen is wel echt zéér pittig vond ik, de pijn die je ervaart is super intens. Echt een aanslag op je lijf! Ik heb een morfinepompje gekregen om de scherpe pijn wat te verzachten; dat hielp iets. Verder gingen de weeën er gewoon dwars doorheen. Ouch… Gelukkig was Johan een enorme steun voor me en hebben we dit echt samen geflikt.

Intussen zitten Johan en ik op een flinke roze wolk. Uiteraard is het allemaal onwijs wennen en zijn we soms best onzeker, maar de kraamverzorgster is fantastisch. We nemen alle info gretig in ons op en nemen de tijd om ons meisje en haar behoeften te leren kennen. Ik vind het voor nu wel even lekker dat ons wereldje heel klein is en alles om haar draait. Ze is een puzzel die we maar wat graag uitvogelen.

Verder vinden we haar natuurlijk de mooiste baby ter wereld. Ze heeft, zoals op de echo’s al te zien was, inderdaad al flink wat haar, een super schattig neusje en heel heldere oogjes. We smelten weg, iedere keer als we naar haar kijken. We leven maar gewoon van dag tot dag, maar tot nu toe kunnen we in ieder geval onwijs van Mila genieten!

Bedankt allemaal voor alle leuke, lieve reacties op Facebook, Twitter en Instagram. We zijn werkelijk overspoeld! Geweldig hoe iedereen met ons meeleeft en aan ons heeft gedacht de afgelopen tijd. Alleen maar liefde!

LEES OOK:

22 reacties

 1. Gefeliciteerd Marieke, een prachtige dochter zo te zien.
  Ze lijkt op Johan toen hij zo klein was.

  Groetjes voor jullie drieen.

  1. Van harte gefeliciteerd met jullie prachtige dochter, we wensen jullie heel veel geluk met z’n 3tjes!‍‍

 2. Gefeliciteerd met jullie mooie Mila!!

  Wat een mooie uitspraak: ‘Ze is een puzzel die we maar wat graag uitvogelen.’. Ik werk als kraamverzorgende maar heb deze nog nooit gehoord, maar vind ‘m erg mooi bedacht!
  Geniet van jullie mooie dametje en succes en heel veel plezier met het uitvogelen van deze prachtige puzzel!

 3. Van harte gefeliciteerd! Wat een mooi meisje. En wat heb je dit prachtig verwoord. Geniet van deze bijzondere tijd. Laat je maar lekker verwennen.

 4. Ik ga het weer zeggen: GEFELICITEERD met jullie mooie meisje,jullie stralen van geluk. Dikke uit Nijmegen

 5. Nogmaals van harte gefeliciteerd met jullie prachtige meisje! En wat een mooie foto’s. Geniet maar even goed van deze roze wolk!

 6. meis ik had je al gefeliciteerd maar hier nog maar een x …gefelciteerd met jullie mooie dochter!!! geniet er lekker van meis xxxx

 7. Ze is echt prachtig! Mooi gezegd, een puzzel die je graag uitvogelt. Laat je niet van alles wijs maken, door al die zogenaamd goedbedoelde adviezen. Jullie weten het straks zelf het beste! Geniet!

 8. Met de andere social media doe ik niet zoveel dus… nu dan ook van harte gefeliciteerd! Ik had stiekem al gekeken op Instagram afgelopen weekend, of ze er al was. Wat een lief meisje en mooi naam!
  Geniet ervan!!

 9. Gefeliciteerd met de geboorte van jullie dochter Mila.
  Mooi kindje!
  Geniet ervan, jullie hebben het verdiend.

  Groetjes,
  Renske