[MiniMe] 7x Waarom zwangerschapsverlof fantastisch is

Zwangerschapsverlof begint meestal wanneer je 34 of 36 weken zwanger bent. Dit betekent dat je, als je baby geen roet in het eten gooit, nog een paar weken voor jezelf hebt voor de hele rollercoaster begint. Dit is waarom die tijd zo fantastisch is!

In totaal heb je recht op 16 weken zwangerschaps- en bevallingsverlof. Zwangerschapsverlof kun je 4 tot 6 weken voor je uitgerekende datum opnemen. Wanneer je bent bevallen gaat je bevallingsverlof in, dan heb je dus nog 10 tot 12 weken over.

Bye bye collega’s
Zelf ging ik met 36 weken met verlof. Ik had een kantoorbaan waarvoor weinig fysieke inspanning nodig was en mijn zwangerschap verliep vlekkeloos, dus kon ik het werk goed volhouden. Ik vond het een prettig idee dat ik na de bevalling dan nog 12 weken over zou hebben in plaats van 10. Hoe langer de tijd met mijn kleintje, hoe beter!

Toen ik eenmaal met verlof mocht, vond ik dat in het begin heel gek. Het was zo raar om de afdeling af te lopen en collega’s uit te zwaaien in de wetenschap dat je daar maandenlang niet meer terugkomt. Toen ik thuiskwam, plofte ik op de bank waar ik overvallen werd door een enorme vermoeidheid. Alsof mijn lijf wist: het ‘mag’ nu. Het eerste verlofdutje was dus snel gedaan, haha!

Waarom zwangerschapsverlof fantastisch is
Daarna lukte het me om heel snel mijn werk los te laten en in een soort verlofmodus te raken. Dit is waarom ik mijn zwangerschapsverlof (de weken voor de bevalling dus) fantastisch vond:

Lees verder op MiniMe.nl >>

2 Comments

 1. Anna Maria 02 juli 2018 at 22:13

  Waarom staat alles op minime? Vind leuk je berichten te lezen maar jammer dat je steeds wordt doorgestuurd.

  1. Marieke 03 juli 2018 at 16:34

   Omdat ik deze artikelen voor MiniMe.nl heb geschreven en ik ze niet zomaar 1 op 1 mag doorplaatsen helaas… Maar ik vind het wel leuk om jullie op de hoogte te houden van hoe het met mij gaat en wat ik zoal schrijf! Dus vandaar dat ik de persoonlijke artikelen op deze manier op mijn site zet.

   Ik heb helaas momenteel even geen tijd om voor mijn eigen blog nog losse, aparte stukjes te schrijven, hoe graag ik dat ook zou willen.