Visverslaving

Sushi kon ik nooit echt waarderen. Knagen op een stuk rauwe vis met plakrijst was aan mij niet besteed. Ik ben sowieso geen visliefhebber, geef mij maar een flink stuk vlees met een lekkere saus. Mjam.

Toen wij met ons bedrijf Four People in Las Vegas waren en daar bij een ultiem goede Japanner Cheap lady era reviews de beste sushi ever (volgens kenners) aten, kreeg mijn collega/vriendinnetje Shipping geriforte Jet een culinair orgasme. Ze verwoordde het prachtig, maar ik voelde bepaald niet met haar mee. Ik at weleens een stukje sushi als los hapje of bijgerecht en vond die in Vegas ook best okee, maar een orgasme? Neuh, daar had ik toch echt andere associaties bij…

Daarna kwam ik echter steeds vaker in aanraking met sushi. Sushi bleek hip (of ik kwam er gewoon na een hele lange tijd pas achter, dat zou ook heel goed kunnen). En dus at ik het steeds vaker. En steeds meer. En proefde ik steeds meer verschillende soorten. En begon ik het echt lekker teé vinden. Tot ik mezelf op een gegeven moment betrapte op het zin hebben in een sushimaaltijd: een heel bord vol sushi voor mij alleen!

In Utrecht vond ik een bezorgJap, maar die was natuurlijk net gesloten op het moment dat ik wilde bestellen en dus bleef ik onvoldaan en onverzadigd. Ik moest wachten tot een nieuwe sushigelegenheid zich voordeed en die kwam snel bij vriendinnetje Monique. De sushitent bij haar in de buurt bleek goddelijk en toen was er geen houden meer aan voor mij.

Hoewel mijn voorkeur natuurlijk uitgaat naar super verse sushi, die ik maandag nog heel hip and happening in een restaurantje at met vriendinnetje Sanne en woensdag thuis bij Monique wéér, neem ik bij extreme behoefte zelfs genoegen met wat voorverpakte rolletjes van de AH To Go. Zo erg is het al met mij gesteld. I luv it Generic fincar online en kan er geen genoeg van krijgen. Bovendien is het ook nog eens gezond!

Ik bedenk me trouwens nu: de bezorgJap in Utrecht die toen dicht was… die moet ik natuurlijk nog wel uitproberen! En aangezien ik nog geen menu voor vanavond bedacht heb… :) Joehoe!

Hello, my name is Marieke and I’m a sushi addict.

Share Button

LEES OOK:

56 reacties

 1. Haha ik vind sushi ook maar een beetje raar. Niet vanwege de rauwe vis met rijst, want ik vind het wel heel lekker. Maar.. ik kan het niet echt als eten zien. Ik zou er minstens 30 moeten eten vrees ik, wil ik vanbinnen een beetje merken dat ik een ‘maaltijd’ binnen krijg.

 2. Ik heb serieus nog nooit sushi gegeten. Het lijkt me niet zo lekker, maar na jou blogje moet ik het toch eens gaan proberen!

 3. Bah, sushi! Dat vind ik dus echt niet lekker.. maaarrr misschien komt dat ook nog wel, zoals bij jou! In ieder geval smakelijk eten alvast en ik ben er zeker van dat je ervan zult genieten :D

 4. Sushi, ik kan er nog niet echt van genieten. In 2008 ging Ferry met een vriend een avond sushi maken, maar ik doe liever aan teppenyaki (hoe je dat ook schrijft?). Maar goed dat vond ik in 2007 ook nog niet lekker, dus wie weet komt het nog goed met de sushi!

 5. Nou wij vinden het ook lekker hoor, mijn meiden maken het ook beide zelf, vind ik teveel werk.
  maar ook ons kun je wakker maken hoor !

  Fijn weekend, Elise

 6. Suhsi is inderdaad erg lekker. In Londen heb je van die leuke zaakjes genaamd YoSuhsi (http://flic.kr/p/4KYV3c), daar heb ik verleden jaar dan ook een boek gekocht om zelf af en toe Sushi te maken. Gaat vrij goed, zeker een aanrader!

  Binnenkort ga ik wel eens op een Sushi-cursus om de kneepjes helemaal te leren!

 7. Ik word er eerlijk gezegd niet echt warm van, haha! Ik heb wel eens heel voorzichtig een stukje geprobeerd, maar nee. Ach, misschien moet je het wel leren eten?

 8. Ieks ik moet er niet aan denken, haha.. Ik houd sowieso helemaal niet van vis, maar misschien is dit iets dat je moet leren eten?

 9. dus julia’s pasta is verleden tijd? ; )
  sushi was idd ooit wel hip, meen ik mij te herinneren.. van eind vorige eeuw hahaha maar ik mot geen rauwe vis.

 10. De volgende keer moeten we foto’s maken van onze sushi-avonturen als bewijsmateriaal….. hebben we meteen een reden om nog een keer te gaan eten! :D

 11. Owjee, de pasta heeft een serieuze concurrent er bij gekregen in de vorm van rauwe vis? Ik zou hevig verontwaardigd zijn als ik een bord pasta was! ;)

 12. Niet mijn ding, snap niet wat mensen er lekker aan vinden. Terwijl ik wel van allerlei andere vis houd :S
  Misschien overkomt het mij ook eens dat ik het echt lekker ga vinden, wie weet..

 13. Ik heb nog nooit sushi geproefd, lijkt me nog steeds een beetje raar om “rauwe vis” te eten, daar zou ik me zegmaar overheen moeten zetten. Maar ik denk niet dat het er (binnenkort) van gaat komen, ben sowieso al vegetariër (100% op gebied van vlees), eet heel af en toe wel eens een klein beetje vis, maar op dat gebied ben ik dan ook heel erg picky

  Maar stiekem heb je me nu wel nieuwsgierig gemaakt, al vrees ik er een beetje voor hihi. ;)

 14. Ik durf nu bijna niet te zeggen dat ik nog nooit sushi heb geproefd. Maar na het lezen van je enthousiaste blogje, ga ik het binnenkort toch maar een proeven!

 15. Ik vind het er nooit lekker uit zien en als ik aan sushi denk dan verdwijnt nog net niet mijn eetlust. Maar als het me ooit voor de neus geserveerd wordt dan wil het wel eens proberen. Maar voor alsnog hoeft het van mij niet.

 16. Ik kan me daar dus echt helemaal niets bij voorstellen he!? Ik kan me niet voor stellen dat het lekker is en heb ook niet de behoefte om te proberen, maar ik hoor zo veel enthousiaste verhalen…

 17. Ik heb het nog nooit geproefd.. lijkt me ook apart: rauwe vis eten, maar aan de andere kant.. als jij nu toch zo’n addict bent geworden, hm. Volgende keer maar eens proberen.

 18. Vriendje en ik zijn nu sinds een half jaar helemaal sushi-fan! We hebben al veel verschillende restaurants (van eentje met Michelinster tot de plaatselijke Asia fastfoodketen) geprobeerd en kunnen nu ook daadwerkelijk onderscheid maken tot de betere en de mindere.. Morgen gaan we weer, heb er nu al zin in!

 19. Sinds ik in Japan ben geweest, ben ik ook helemaal gek op Sushi. Als je daar ooit nog een keer komt, moet je zeker naar de vismarkt in Tokyo gaan om daar echte verse sushi te eten.

 20. oef… dit is ook nog iets voor op mijn ‘wil-ik-leren-eten-lijstje’. wat met koffie en wijn kan, kan vast ook met sushi!

 21. Smaken kunnen blijkbaar veranderen.. hihi. Ik heb ’t (nog) niet zo op sushi, maar wie weet komt dat dus nog…

  grts, lon

 22. Heb nog nooit echt sushi gegeten, heb er ooit eens bij het Wok-buffet een meegegapt om te proeven maar die vond ik echt niet te (vr)eten. Maar dat was er een tussen de salades en vlees ;-).
  Wie weet maar ben niet zo visfan dat ik denk dat ik echt verslaafd zal worden.

  Groetjes, Saar

 23. Ik ben op het punt aangekomen dat ik het nét een beetje lekker begin te vinden. Heb het veel in Parijs gegeten, daar zitten wel wat goede tenten. Maar dan nog. Ik denk dat ik het net als jij moet opbouwen voordat ik de club kan joinen met sushi eten.

  xxx

 24. Sushi is…. hemels. Gewoon, onbeschrijfelijk lekker.

  En die van de AH2GO is bést te doen hoor, vind ik persoonlijk. Vers is uiteraard lekkerder, maar ik vind ‘m goed te eten :D! Nu heb ik zin in Sushi…

 25. Ik vind het heerlijk. Je moet het gewoon zelf leren maken. Helemaal niet zo moeilijk en dan kan je het eten wanneer je wil. In Nieuw-Zeeland verkopen ze veel sushi, dus ik kom helemaal aan mijn trekken

 26. Sushi, mjammie! Ik vond het eerst ook niks, tot mijn broer eens thuis kwam met wat sushi, best OK. En toen ik in LA was, ging ik met een vriend naar een sushi place en het beviel me best goed. Ik moet zeggen dat ik niet gek erop ben – kan geen heel bord op, maar zo af en toe een stukje, jawel hoor!!

 27. Ik had laatst voor de eerste keer sushi op en ik vond het eerlijk gezegd niet zo lekker. Ik had er veel meer van verwacht. Misschien moet ik het gewoon vaker eten, want eigenlijk wíl ik het gewoon lekker vinden. Ik ga mezelf gewoon dwingen…

 28. Ik moet van gewone vis al niets hebben en van sushi al helemaal niet. Maar het is goed dat jij er aan verslaafd bent! Mag je mijn portie ook opsmullen ;-)

 29. Oh boy. Jij bent gemeen. Nu heb ik ook zin in sushi. En laat ik straks ook net naar de Appie Heyn moeten..

 30. Inderdaad, ik geef eerlijk toe: ik kreeg toen die keer in Las Vegas inderdaad een culinair orgasme… And it was nice ladies! Helaas ben ik daarna nooit meer een sushi-orgasme gehad, maar het eten blijft toch lekkere voorspel! ;-)