Brouwertje’s Kitchen: Mega lekkere pastasalade

Ik hou dus helemaal niet van koken. Het moet simpel zijn en snel klaar te maken, met ingrediënten die gewoon in elke supermarkt verkrijgbaar zijn. Ik heb een hekel aan halve potjes, pakjes en andersoortige (vaak dure) left-overs in kasten en koelkast, die je voor één gerecht kocht en vervolgens nooit meer (hebt) gebruikt.

Soms neem ik me voor toch eens wat extra aandacht aan mijn maaltijden te besteden. Vooral als ik langs websites als Culy.nl en andere kookblogs surf en daar ongemerkt heel lang blijf plakken door de prachtige food-foto’s die me het water in de mond doen lopen. Datzelfde geldt voor kookprogramma’s: zet mij onder een dekentje op de bank, de tv op 24Kitchen en je hoort me uren niet. Ik kan me hele zondagen vermaken met het kijken naar professionele koks die vol passie de heerlijkste gerechten in elkaar draaien. Ik word er op de een of andere manier ook rustig van; een perfecte weekendbesteding als je het mij vraagt.

Helaas is zo’n goed voornemen zelden een lang leven beschoren. Als het erop aankomt, grijp ik in de supermarkt toch altijd weer naar een simpele pasta, salade, wokmaaltijd of Knorr Wereldgerecht. Ook lekker, daar niet van, maar erg culinair is het natuurlijk niet.

Aan eten ben ik overigens wel echt heel erg verslaafd. Het lastige is: ik lust bijna alles. Daar bedoel ik mee: hartig, zoet, avondeten, lunch, ontbijt, koud, warm, brood (ik hou van brood!!!) en nog veel meer. Er is geen houden aan, ik heb altijd honger. (Jaja, ik weet het… trek.) Als ik bij vriendinnen eet die wél keukenprinsessen zijn, ben ik dan ook zielsgelukkig. Ik hou van een met liefde gemaakte mooie en lekkere maaltijd. Gelukkig vinden dat soort types het alleen maar leuk om uren in de keuken te staan en anderen daarvan te laten (mee)genieten, dus erg schuldig hoef ik me daarover niet te voelen. ;)

Om te laten zien dat lekker ook heel makkelijk en snel kan, wil ik jullie mijn recept voor een overheerlijke pastasalade geven. Naja, eigenlijk is ie van oud-collegaatje Jet, maar in mijn omgeving maak ik er altijd de blits mee. ;)

Pastasalade met gerookte kip
(voor 4 personen)

1 pak pasta (3-kleuren fusili) van 500 gram
2 pakjes gerookte kip
2 pakjes mozzarella
1 bakje cherrytomaatjes
1/2 potje zongedroogde tomaatjes (of meer als je dat lekker vindt)
2 bosuitjes
pijnboompitjes
1 klein potje pesto
1 zakje rucola

En nu de makkelijker dan makkelijke bereidingswijze…
Kook de pasta al dente. Snijd ondertussen de kip, cherrytomaatjes, bosuitjes, mozzarella en zongedroogde tomaatjes in kleine stukjes/blokjes/reepjes. Giet de gekookte pasta af en spoel onder koud water tot ie afgekoeld is. Gooi de pasta en al die ingrediënten + pijnboompitjes bij elkaar in een grote schaal en roer er wat flinke lepels pesto doorheen. (Proef tussendoor even of je de smaak sterk genoeg vindt.) Strooi er als laatst wat rucola bovenop en schep dat er luchtig doorheen.

Bon appetit!

12 Comments

 1. Noelle 05 februari 2012 at 13:45

  Ik hou van salades maar ook voor mij blijft het het liefste simpel. Hier en daar wat erin gooien, misschien kip bakken en pijnboompitten maar verder niet. Ik heb daar het geduld helaas niet voor. Dit klinkt wel lekker, al ben ik geen fan van pasta, in een salade zal het wel lekker zijn!

 2. Sanne 05 februari 2012 at 15:37

  Oh die salade is zo vreselijk lekker <3 Ik kan hem me nog heel goed herinneren. Maar ik heb ook een vreselijke hekel aan koken. Ik heb er het geduld niet voor en ben er ook niet vreselijk goed in. Mijn beste vriendinnetje kan zo vreselijk goed (maar toch simpel) koken en heeft vaak de lekkerste combinaties. Ik heb daar het talent niet voor. Gelukkig is de man altijd eerder thuis en houdt hij van koken en kom ik iedere avond thuis in een huis met heerlijke etensgeuren en eten op tafel. Te verwend, ik weet het.

 3. Mylène 05 februari 2012 at 15:39

  Dat ziet er lekker uit! Ik was eerst niet zo van het koken, maar tegenwoordig vind ik het wel leuk om te doen. Deze pastasalade ga ik ook eens keer proberen!

 4. Peet 05 februari 2012 at 17:47

  Klinkt lekker. Ik ben gek op pastasalades. Deze is ook lekker als je de kip zelf rookt in een rookoventje en de pijnboompitjes even in een pannetje aanbakt. #variatietip

  Nog zo’n snel-klaar-maar-heel-lekker gerecht met pasta staat (of stond) achterop een pak iglo spinazie: dan gebruik je de spinazie als pasta-saus. Spekjes, knoflook en champignons bakken, pasta koken, flink peper erdoor: hmmmm smullen maar.

 5. Indira 05 februari 2012 at 18:17

  Ik vind het altijd wel leuk om te koken! Ik ga jouw receptje ook eens proberen :D

 6. Lnnk 05 februari 2012 at 18:53

  Heerlijk, ik hou van pastasalades! Ik heb alleen niet zoveel lekker recepten dus ik neem deze van je mee.

 7. Caithlin 05 februari 2012 at 21:36

  Helaas ben ik allergisch voor pesto (cashewnoten) en pijnboompitten, dus dit recept gaat hem voor mij niet worden!

 8. Anouk 05 februari 2012 at 21:52

  Doe mij ook maar simpel hoor… salades vind ik niet zo’n succes.

 9. Naomi 05 februari 2012 at 22:51

  Ohhh, ik krijg er meteen lekker trek van. Ik ben ook geen keukenprinses, maar dat komt wel als ik op mezelf woon!

 10. Saskia 06 februari 2012 at 09:58

  Klinkt lekker en simpel. Krijg er trek van…

 11. inge 06 februari 2012 at 12:44

  heerlijk, lijkt me, maar dan zonder de kaas. want bah. en ik houd ook van makkelijk, culinair doen is knap moeilijk wanneer je altijd voor 2 mannen moet koken die bijzonder weinig lusten ook nog eens!
  ik dacht gister nog aan je, kwam langs de julia’s op utrecht cs! ^^

 12. Marikee 07 februari 2012 at 22:44

  Klinkt goed! En ook als iets dat ik ook wel produceren.. ;)