Zomerse salade met ham, meloen & mozzarella

Ik ben dol op salades. Ze zijn lekker licht na een dag zondigen, makkelijk te maken en je kunt er eindeloos mee variëren. Ik gaf hier al eerder het recept van een zomerse salade, hieronder nog eentje die ik zelf ook graag in mijn archieven wil bewaren. Ik vond hem op de site van AH en maakte hem een keer toen ik alleen at: super easy en lekker!

Salade met ham, meloen & mozzarella
(voor 2 personen)

1 cantaloupe- of galiameloen
1 zak rucola
pakje Parmaham
1 bol mozzarella
2 eetlepels balsamicoazijn
2 eetlepels olijfolie
zakje walnoten

Alles bij elkaar
Snijd de meloen in parten en schil ze. Snijd de parten in stukken. Verdeel de rucola over twee borden en leg de stukken meloen erop. Scheur de plakken ham in stukken en leg op de salade. Scheur de mozzarella in stukjes en verdeel er ook over. Besprenkel de salade met de balsamico en olijfolie. Strooi de walnoten erover en serveer met vers stokbrood of ciabatta. Mjammie!!!

8 Comments

 1. Noelle 30 juli 2012 at 14:42

  Oh dat klinkt ook al zo goddelijk. Ik heb voor het weekend jouw macho nacho’s gemaakt. Wilde nog tweeten maar Twitter lag er toen anderhalf uur uit. Ze waren erg lekker! Misschien bewaar ik dit recept ook nog eens!

 2. Saskia 30 juli 2012 at 14:57

  Jum, dat klinkt heerlijk!

 3. Marieke 30 juli 2012 at 15:20

  @ Noelle: Wat leuk dat de nacho’s zo in de smaak vielen. :) Super om te horen!

 4. Danielle 30 juli 2012 at 15:58

  Ik ben dol op mozarella, dus dit wil ik zeker eens proberen!

 5. Marike 30 juli 2012 at 17:40

  Heerlijk! Zo’n soort salade at ik ook vorige week.

 6. Indira 30 juli 2012 at 18:26

  Lijkt me echt heerlijk! Ik neem me altijd voor om het een keer te proberen, zo’n salade recept, maar nooit gedaan… Maybe soon :)

 7. Deirdre 30 juli 2012 at 19:51

  Hmmm klinkt heerlijk!! Ik ga ‘m zeker een keer proberen als ik alleen ben, vriendlief houdt niet van meloen.

 8. Mylène 31 juli 2012 at 17:14

  Aaah, dat klinkt goed. Ik ga het eens een keer proberen, want ik ben dol op salades.