Hotspot 010: Taste on a Stone @ APARTT

Nieuwe plekjes ontdekken in Rotterdam vind ik een van de leukste dingen om te doen. Ik woon hier nu ruim een jaar en heb al heel wat hotspots mogen ervaren. Maar er zijn er natuurlijk nog veel meer en dan is het handig als anderen je aan de hand nemen. Vriendinnetjes Lindsey en Jolien bijvoorbeeld, echte Rotterdam-kenners.

Taste on a Stone
Zo af en toe word ik ook uitgenodigd voor heuse bloggersdiners. Zo was ik bij de opening van Umami en ontdekte ik een tijdje geleden ook Loos Buying cannabis seeds legal in uk . Allebei toptenten! Afgelopen woensdag mocht ik komen eten bij APARTT, gelegen aan de Oude Haven en vlakbij station Blaak. Het restaurant heeft per 1 december (vandaag, yay!) een nieuw concept aan hun kaart toegevoegd: Taste on a Stone. Een idee dat de eigenaar opdeed in Portugal, waar hij jaarlijks naartoe gaat met vrienden. In een lokaal restaurant wordt daar het vlees en de vis op een hele pure, aparte manier bereid. Namelijk aan tafel, voor je neus, op een houten plank met een verzonken, gloeiend hete lavasteen erin.

Samen met nog zo’n 15 bloggers, waaronder Janinke van Chickslovefood.com, Mandy Where to buy generic flagyl , Anouk, Martine en Jocelina, mocht ik dit bijzondere concept komen proberen. Allereerst kregen we een mix van alle voorgerechtjes voorgeschoteld: carpaccio, vitella tonato, eendenborst, zalmmousse en zalmtartaar met wat vers brood en smeersels erbij. Altijd goed, hartstikke lekker.

Puur & healthy
Daarna was het tijd voor datgene waar we voor gekomen waren. Voor iedereen werd een gloeiend hete steen (400 graden) op tafel gezet met daarop een prachtig stuk rauw vlees of vis, dat ligt te garen waar je bij Buy skunk seeds with paypal staat zit. Er wordt geen gebruik gemaakt van olie of boter, alleen van wat kruiden en grof zeezout. Een heel pure smaak en nogéhealthy ook; wat wil je nog meer?

Het stuk vlees was zo dik, dat je het niet in één keer gaar krijgt, maar je kunt er stukjes vanaf snijden en die apart garen, zo rauw of doorbakken als je zelf wilt. Als je even pauze neemt en het vlees niet wil laten aanbranden, leg je ‘m even op het hout naast de steen. Zodra je nog een stukje lust, leg je het vlees er gewoon weer op.

Steengrillen deluxe
Het moet gezegd: ik heb zelden zulk lekker, mals vlees gegeten. My God, wat heb ik genoten. Ik ben echt mega enthousiast over dit concept en kan niet wachten om terug te gaan. Het is eigenlijk een soort steengrillen deluxe – echt een enorme aanrader.éHet vlees werd geserveerd met drie sausjes, frietjes of aardappelpartjes en coleslaw. Bovendien kun je kiezen hoe groot/zwaar je stuk vlees mag zijn, dus zowel grote als kleine eters kunnen er terecht.

Ben je in Rotterdam en zoek je een sfeervol, goed restaurant? Zet APARTT dan hoog op je lijstje!

APARTT. Eten & Drinken
Blaak 4
3011 TA Rotterdam
www.apartt.nlé

Follow on Bloglovin

14 Comments

 1. Michelle 01 december 2013 at 17:48

  Ziet er super goed uit. Ik had er al over gelezen. Lijkt me echt leuk om een keer uit te proberen. Wat is het vlees inderdaad dik, wauw! Xx

 2. Benthe 01 december 2013 at 18:02

  Inderdaad apart, en uniek!

 3. Mieke 01 december 2013 at 19:01

  Dat ziet er goed uit zeg, mjam!

 4. Pien 01 december 2013 at 19:03

  Lijkt me heer-lijk! Als je nog een keer terug wilt…?Wij houden ons aangeboden! :)

 5. Anne 01 december 2013 at 20:04

  Dit heb ik ook al een keer gedaan, bij een restaurant in ons dorp. Heel, heel erg lekker!

 6. annouska 01 december 2013 at 20:50

  Wauw dit ziet er als een genot uit. :D

 7. Joyce 01 december 2013 at 21:31

  Dat ziet er echt heerlijk uit, helaas wel een stukje ver vanaf Groningen. Maar zeker het proberen waard :)

 8. Tineke 01 december 2013 at 21:52

  Wat gaaf lijkt me dit zeg! Ga ik onthouden voor als ik weer eens in de buurt ben!

 9. Mandy 02 december 2013 at 09:56

  Jaaaa dit was zóó lekker. Superleuk om je ontmoet te hebben!
  Zulke dinertjes mogen vaker op de planning. ;)

 10. Simone 02 december 2013 at 11:55

  Wat een supergaaf concept. Ik denk dat ik mijn vriend hier ook wel heel blij mee kan maken, vleesliefhebber dat hij is. Deze ga ik onthouden!

 11. Anouk 02 december 2013 at 15:08

  Mooie foto’s girl! Ans oh boy, ik krijg er toch spontaan weer honger van. Dit is echt een hotspotje waard:)!

 12. Farah 02 december 2013 at 17:52

  Ik ben echt een beetje jaloers, aangezien ik bij verschillende blogs dit restaurant tegen kom.
  Ziet er zo goed uit :)!!

 13. Silvy 03 december 2013 at 11:41

  Mooie foto’s heb je gemaakt! ^^
  Ik was er ook, het was echt geweldig lekker!

 14. Martine 03 december 2013 at 20:51

  Leuk stukje Marieke. Wat zijn je foto’s goed gelukt zeg. Die van mij waren allemaal te donker of wazig. Volgende keer met mijn nieuwe toestel :-).
  Ik vond het erg gezellig en we hebben inderdaad heerlijk gegeten.