Hotspot 010: Taste on a Stone @ APARTT

Nieuwe plekjes ontdekken in Rotterdam vind ik een van de leukste dingen om te doen. Ik woon hier nu ruim een jaar en heb al heel wat hotspots mogen ervaren. Maar er zijn er natuurlijk nog veel meer en dan is het handig als anderen je aan de hand nemen. Vriendinnetjes Lindsey en Jolien bijvoorbeeld, echte Rotterdam-kenners.

Taste on a Stone
Zo af en toe word ik ook uitgenodigd voor heuse bloggersdiners. Zo was ik bij de opening van Umami en ontdekte ik een tijdje geleden ook Loos Buying cannabis seeds legal in uk . Allebei toptenten! Afgelopen woensdag mocht ik komen eten bij APARTT, gelegen aan de Oude Haven en vlakbij station Blaak. Het restaurant heeft per 1 december (vandaag, yay!) een nieuw concept aan hun kaart toegevoegd: Taste on a Stone. Een idee dat de eigenaar opdeed in Portugal, waar hij jaarlijks naartoe gaat met vrienden. In een lokaal restaurant wordt daar het vlees en de vis op een hele pure, aparte manier bereid. Namelijk aan tafel, voor je neus, op een houten plank met een verzonken, gloeiend hete lavasteen erin.

Samen met nog zo’n 15 bloggers, waaronder Janinke van Chickslovefood.com, Mandy Where to buy generic flagyl , Anouk, Martine en Jocelina, mocht ik dit bijzondere concept komen proberen. Allereerst kregen we een mix van alle voorgerechtjes voorgeschoteld: carpaccio, vitella tonato, eendenborst, zalmmousse en zalmtartaar met wat vers brood en smeersels erbij. Altijd goed, hartstikke lekker.

Puur & healthy
Daarna was het tijd voor datgene waar we voor gekomen waren. Voor iedereen werd een gloeiend hete steen (400 graden) op tafel gezet met daarop een prachtig stuk rauw vlees of vis, dat ligt te garen waar je bij Buy skunk seeds with paypal staat zit. Er wordt geen gebruik gemaakt van olie of boter, alleen van wat kruiden en grof zeezout. Een heel pure smaak en nogéhealthy ook; wat wil je nog meer?

Het stuk vlees was zo dik, dat je het niet in één keer gaar krijgt, maar je kunt er stukjes vanaf snijden en die apart garen, zo rauw of doorbakken als je zelf wilt. Als je even pauze neemt en het vlees niet wil laten aanbranden, leg je ‘m even op het hout naast de steen. Zodra je nog een stukje lust, leg je het vlees er gewoon weer op.

Steengrillen deluxe
Het moet gezegd: ik heb zelden zulk lekker, mals vlees gegeten. My God, wat heb ik genoten. Ik ben echt mega enthousiast over dit concept en kan niet wachten om terug te gaan. Het is eigenlijk een soort steengrillen deluxe – echt een enorme aanrader.éHet vlees werd geserveerd met drie sausjes, frietjes of aardappelpartjes en coleslaw. Bovendien kun je kiezen hoe groot/zwaar je stuk vlees mag zijn, dus zowel grote als kleine eters kunnen er terecht.

Ben je in Rotterdam en zoek je een sfeervol, goed restaurant? Zet APARTT dan hoog op je lijstje!

APARTT. Eten & Drinken
Blaak 4
3011 TA Rotterdam
www.apartt.nlé

Follow on Bloglovin

LEES OOK:

14 reacties

  1. Ziet er super goed uit. Ik had er al over gelezen. Lijkt me echt leuk om een keer uit te proberen. Wat is het vlees inderdaad dik, wauw! Xx

  2. Wat een supergaaf concept. Ik denk dat ik mijn vriend hier ook wel heel blij mee kan maken, vleesliefhebber dat hij is. Deze ga ik onthouden!

  3. Ik ben echt een beetje jaloers, aangezien ik bij verschillende blogs dit restaurant tegen kom.
    Ziet er zo goed uit :)!!

  4. Leuk stukje Marieke. Wat zijn je foto’s goed gelukt zeg. Die van mij waren allemaal te donker of wazig. Volgende keer met mijn nieuwe toestel :-).
    Ik vond het erg gezellig en we hebben inderdaad heerlijk gegeten.