Brouwertje’s Kitchen: Stamppot rucola & geitenkaas

Ik ben echt dol op geitenkaas. En Johan gelukkig ook. Ik ben dan ook altijd op zoek naar nieuwe recepten waarin dit lekkers een prominente rol heeft. Zo eten we regelmatig heerlijke preirisotto met geitenkaas of met geitenkaas gevulde kipfilet. Beide enorme aanraders!

Vorig jaar vond ik ergens een goed recept voor een stamppotje met geitenkaas. Dit weekend hadden we daar enorm veel zin in (dat krijg je met dit koude weer), dus besloot ik ‘m weer eens te maken. Ik deed het uit mijn hoofd en voegde aan het oorspronkelijke recept nog spekjes toe, want die hadden we nog in de koelkast liggen en die zijn áltijd goed in stamppotten, nietwaar?

Stamppot rucola & geitenkaas
(voor 2 personen)

500-750 gram geschilde aardappels
zak rucola
+/- 100 gram verse geitenkaas
half potje semi-zongedroogde tomaatjes
pijnboompitjes
125 gram magere spekreepjes of -blokjes
scheutje melk

Zo maak je het
Schil de aardappels. (Ik was daar onwijs mee aan het klooien en Johan lachte me vierkant uit, want ik was even vergeten dat je bij de Appie ook gewoon een zak kant-en-klaar geschilde aardappels kunt kopen. Maar goed, het was zaterdag en we hadden alle tijd, dus ik ging stug door. Helaas kan ik het niet zo dun en heb ik de hele kilozak opgebruikt.)

Kook ze zo’n 20-25 minuten, tot ze zo zacht zijn dat ze uit elkaar vallen als je er met een vork in prikt.

Ondertussen rooster je de pijnboompitten in een droge koekenpan tot ze lichtbruin kleuren. Bak de spekjes uit in dezelfde pan, zonder olie of boter. Laat ze uitlekken op keukenpapier.

Snij de tomaatjes en de geitenkaas in kleine stukjes.

Giet de aardappelen af. Laat het vuur aan op een lage stand, zodat je gerecht warm blijft. Verwarm de melk in de magnetron en gooi dat bij de gekookte aardappels, zodat ze makkelijker fijn te stampen zijn en lekker smeuïg worden. Roer er vervolgens handjes rucola doorheen tot jij vindt dat het groen genoeg is.

Voeg de geitenkaas toe en roer tot ie er lekker doorheen is gesmolten. Daarna ook de tomaatjes, spekjes en driekwart van de pijnboompitjes.

En dan: opscheppen maar! Strooi de laatste pijnboompitjes er als garnering overheen.

Eet smakelijk!

Wat voor stamppot eet jij het liefst?

Follow on Bloglovin

15 Comments

 1. Natasja 15 december 2013 at 14:15

  Haha lang leve dunschillers! ;-) Klinkt heerlijk, ik heb het ook weleens gemaakt. Maar stamppotten maak ik voor mezelf maar weinig want vaak teveel.

 2. LNNK 15 december 2013 at 14:50

  Oh dit klinkt echt als een heerlijk recept!

 3. Anne 15 december 2013 at 15:06

  Heel apart, het ziet eruit als andijvie haha, verschil dat ik rucola en geitenkaas heerlijk vind en andijvie absoluut niet!

 4. Veronica 15 december 2013 at 15:18

  Haha en een dunschiller ontbreekt in jouw besteklade? :) Ik ben niet zo fan van stamppot maar wel van geitenkaas dus misschien toch maar eens proberen! Er zijn volgens mij maar weinig mensen die geitenkaas echt lekker vinden, ik ken niemand in mijn omgeving die het lekker vind.

 5. Pien 15 december 2013 at 15:33

  Owww ik hou ook van geitenkaas! Helaas mijn wederhelft niet.. ;) Maar ga deze wel een keer maken als ik alleen eet.

  Ik hou van alle stamppotten! Rauwe andijvie, zuurkool, boerenkool, spinazie, hutspot (m’n minst favoriete). Mmm.. Morgen maat weer eens een stamppotje maken!

 6. Janet 15 december 2013 at 15:55

  Ik heb precies hetzelfde als Pien hierboven, I loveeeee geitenkaas, maar mijn vriend die HAAT het.. Dus hier wordt het helaas niet zovaak gegeten :( Rucola stampot ziet er wel heel erg lekker uit! Van de week maar eens proberen.

 7. Nina 15 december 2013 at 16:14

  ipv Geitenkaas neem ik blauwe kaas maar verder lijkt het mij heeeeerlijk!!

 8. Mieke 15 december 2013 at 18:53

  Hmm, stamppot rucola maak ik regelmatig met spekjes en pijnboompitjes. Die geitenkaas er doorheen lijkt me heerlijk!

 9. Jessica 15 december 2013 at 19:17

  Klinkt als een heel lekker recept, ik houd van alle ingrediënten, dus ga dit recept zeker opslaan!

 10. rachel 16 december 2013 at 03:36

  oh deze neem ik mee!! ik eet het liefste rauwe andijvie stampot met ipv melk Door de aardappels een paar scheppen boursin cuisine!!

 11. Saskia 16 december 2013 at 23:00

  Klinkt erg smakelijk. Al heb ik geen idee hoe geitenkaas smaakt :)

 12. Mandy 16 december 2013 at 23:16

  Oehhhhhh dit klinkt heeeeeel goed. Ik ben ook echt gek op geitenkaas, dus deze komt hier binnenkort ook op tafel! Thanks for sharing!

 13. Marije 17 december 2013 at 10:09

  Zooo die klinkt lekker! Dat ga ik eens proberen te maken met vega spekjes :)

 14. Julie 23 december 2013 at 22:56

  mmm lijkt me lekker !!! Ik zou hem maken met zoete aardappel!
  Groetjes Julie van hapjesprinces.be

 15. Sam 29 januari 2014 at 19:29

  Net op, heel lekker! Danku zeer.