6x Avondeten om op terug te vallen

Als ik maar één ding zou mogen eten voor de rest van mijn leven, zou het absoluut sushi zijn. Zoals velen van jullie in de loop der tijd hebben gemerkt, gaat er (bijna) geen weekoverzicht voorbij zonder dat er een sushifoto in voorkomt, haha. Hello, my name is Marieke and I’m an addict.

Maar goed, dat zou een duur geintje worden en dus eten wij heus ook nog andere dingen als avondeten. Doordeweeks zijn Johan en ik altijd laat thuis, soms moeten we dan zelfs nog boodschappen doen, dus houden we het altijd bij snel en makkelijk. Naast de Knorr Wereldgerechten (ja, die eet ik en ja, die vind ik lekker) zijn er een aantal klassiekers waar ik altijd op kan terugvallen en die bij ons zeer regelmatig op tafel staan. Vroeger, toen ik nog thuis woonde, waren dat voornamelijk bloemkool met een gehaktbal, erwtjes met worteltjes en macaroni. Dit is mijn huidige top 6!

Thaise groene curry met noedels
Makkelijker dan makkelijk en lekkerder dan lekkerder. Kipfilet in blokjes, grote zak Thaise groenten erbij, boemboe Thaise groene curry en pakje kokosmelk erdoor en je saus is ready to eat. Je kunt hier rijst of aardappeltjes bij eten, maar wij doen het altijd met de asociaal luie optie: woknoedels die je niet eens meer hoeft te koken. Hup, zo in de pan erbij. Is dat snel of is dat snel?!

Verse tortelloni met rode saus
Ik hou van pasta, heel erg. Deze supersnelle en vegetarische variant staat vaak op ons menu: verse tortelloni verdi van de Appie (lekker gevuld met ricotta en spinazie) een paar minuutjes koken, champignons bakken, je favo tomatensaus erbij opwarmen en je bent alweer klaar. Wat rucola op een diep bord, pasta erop, champignon-tomatensaus erop en aftoppen met veel Parmezaanse kaas.

Aardappeltjes met lentedressing
Ik vind aardappels heerlijk, behalve als ze gekookt zijn. Dat at ik vroeger bijna dagelijks en toen ik op kamers ging, was ik zo blij dat dat niet meer hoefde! Ik eet ze wel graag in een stamppot, salade, schotel of gewoon gebakken. Of de variant met lentedressing van CelaVita! Een stukje vlees of vissticks erbij + een salade = een prima snel maaltje.

Plaatpizza
Een heerlijk vrijdagavondmaal: een zelfgemaakte plaatpizza! Pizzabodem uitrollen, tomatensaus erover en beleggen met alles wat je maar lekker vindt. Zo’n hele plaat eten wij harde werkers makkelijk met z’n tweetjes op. ;)

Wraps met kip
Ik heb vaak zin in wraps, omdat je ze kunt vullen met wat jij lekker vindt en/of op dat moment in huis hebt. Wij gaan vaak voor de variant met gekruide kipfiletblokjes (cajun- of fajitaskruiden) en paprika. Daarnaast zet ik dan schaaltjes op tafel met ijsbergsla, stukjes tomaat, feta, verse guacamole, crème fraiche (light) en geraspte kaas. Enige nadeel? Het eet wat rommelig. ;)

Risotto met spinazie, champignons & spekjes
Oké, een goede risotto kost wel wat tijd en is dus wellicht meer geschikt voor het weekend, maar wat vind ik dat goddelijk. We maken het vaak, en dan naar verschillende recepten, maar deze van Pien met spinazie, champignons en spekjes is wel één van de favorieten. Stelt nooit teleur!

Wat is jouw snel & makkelijk lievelingsgerecht dat je echt te vaak maakt? Vertel of drop een linkje naar het recept in de comments (als ie ergens online staat), dan kan ik weer nieuwe inspiratie opdoen!

10 Comments

 1. gerda van erp 15 april 2014 at 13:50

  Smakelijk eten !!!

 2. Danielle 15 april 2014 at 13:58

  Voor mij geen sushi, ik geniet wel van de rest hierboven! ;-)

 3. Joëlle 15 april 2014 at 14:20

  Ik vind de Fairtrade groene curry boemboe (je weet wel, van die witte pakjes met zwarte letters) erg lekker! En ik moet bekennen dat ik ook wel eens naar de standaard korma-sauzen grijp om kip korma met rijst te maken. Natuurlijk is zelf maken veel lekkerder dan saus uit een potje, maar ook een hoop meer werk.

  Verder is pasta pesto hier nog altijd een grote hit: met zalm en courgette bijvoorbeeld, of met kip, cherrytomaatjes en spinazie. Lekker en binnen vijftien minuten klaar.

  Nog een snel en makkelijk gerecht: eieren klutsen met wat kruiden, bakken tot een omelet en dan vullen met wat roerbakgroente en eventueel nog spekjes of gehakt.

 4. Brenda 15 april 2014 at 15:36

  Wat een leuk artikel Marieke :)
  Veel mensen verwachten het niet maar ook bij mij staan er op werkdagen makkelijke gerechten op tafel: een pasta, wraps (burrito wereldgerecht ;)) ‘simpele’ aardappelen of een ovenschotel.
  Oh en meestal is mijn vriend eerder thuis dus als ik thuiskom staat het eten al op tafel ;)

 5. Sanne 15 april 2014 at 16:20

  Oh curry <3 Dat is zo lekker en gemakkelijk; ik maak hem vaak met de curry kruiden van Jonnie de Boer (blikje met kruidenpoeder, ook bij Appie).

  Mijn gemakkelijke gerechten zijn een kom soep (liefst pompoen) met een pizzabroodje of quinoa (met wat zaden, pitten, rozijnen en noten erdoorheen); pasta (gewoon simpel met een tomatensaus met gehakt en roerbakgroenten) of een noodle gerecht met diepvries garnalen.

 6. Mieke 15 april 2014 at 20:36

  Oooh, eet jij soms uit een pakje??
  Haha, ik ook!
  Fijne inspiratie!

 7. Marcella 16 april 2014 at 13:47

  Ik eet ook uit een pakje hoor. Wel zo handig na een lange werkdag en ik heb er nog geen (snel) alternatief voor gevonden. Lekkere gerechten joh! De torteloni klinkt goed en simpel. Die ga ik zeker ook eens maken. Wij aten gister nog risotto, maar dan vegetarisch. Smaakt erg goed!

  Ik plaatste een tijdje terug een recept van quiche waar je enthousiast op reageerde. Heb je die intussen al eens geprobeerd?

 8. Milou 16 april 2014 at 16:57

  Haha ook wat ik, als student vaak eet

  Goede toevoeging: couscous! Super snel en ook daar kan je alles doorgooien wat je in huis hebt/zin in hebt
  Mijn favo: gegrilde aubergine, ui, courgette met een blikje tomatenpuree, cherry tomaatjes en rozijnen! Beetje honing en kaneel erdoor, yum

  1. Marieke 17 april 2014 at 14:41

   Ja, couscous hoort er eigenlijk ook nog bij inderdaad! Jouw variant klinkt lekker, tnx voor de tip!

 9. inge 19 april 2014 at 21:52

  die aardappeltjes met lentedressing! die heb ik zoveel gegeten, maar ze verkopen ze hier nergens meer! #fail

  en weeeer zo’n logje.. (pakt NIET de borrelnootjes..) ;-)