Nom Nom Nom Tag

Ik zag deze Nom Nom Nom Tag over eten bij Lnnk, die ‘m weer van Team Confetti had, en ik vond ‘m zo leuk! Ik praat heel graag over eten; ik vind gewoon héél veel lekker. Mijn weekoverzichten bestaan eigenlijk altijd grotendeels uit eetfoto’s, haha. Ik begin koken en bakken ook steeds meer te waarderen. Zou ik mezelf ooit een foodie in plaats van wannabe foodie mogen noemen? ;)

Anyway, hier zijn mijn antwoorden! Neem gerust over, ik vind dit soort dingen altijd superleuk om te lezen bij anderen.

Wat vind jij lekker wat verder iedereen vies vindt (en andersom)?
Hmmm… Ik eet eigenlijk geen dingen waar anderen vreemd van opkijken. Rare combinaties als kaas met jam ofzo vind ik zelf dan weer echt niet lekker. Oh, en ik hou ook echt niet van ui en olijven, die pluk ik uit m’n eten. M’n ei wil ik bovendien hardgekookt, want van snoteieren ga ik zowat over mijn nek. Brrr!

Wat kook jij het liefst (en veel te vaak)?
Risotto! Ik probeer steeds nieuwe varianten uit en de lekkerste maak ik dan regelmatig weer opnieuw.

In welk restaurant zou je het liefste elke dag eten?
Sushi Qube, Sumo of elk ander all you can eat-sushirestaurant. Maar ook voor een dinertje bij La Pizza in Rotterdam mag je me ’s nachts echt wakker maken. Maar dan ook echt.

Als er een broodje naar je vernoemd zou worden, wat zou er dan op zitten en hoe zou het heten?
Sowieso avocado, dat vind ik zó lekker. Ik vind de combinatie met zalm erg goed, of met kip en tomaat. En we noemen ‘m dan natuurlijk: Broodje Brouwertje, hihi.

Deel een handige kooktip.
Ehh, tsja… Ik ben juist altijd degene die tips van anderen nodig heeft! Oh ja, ik weet wel iets: hou je keuken opgeruimd. Ik kook best geordend: ik weeg alles af voor ik begin, gooi alle verpakkingen direct weg en zet gebruikte tools meteen in de vaatwasser. Dat schept orde in mijn hoofd, wat ik nodig heb als ik kook. Anders bak ik er letterlijk niks van! ;)

Wat staat er nog op je food baking bucket list?
Een echt goede chocoladetaart en ook een cheesecake wil ik een keer maken. Ik heb al vele recepten verzameld, maar het probleem is: als ik zoiets bak, zitten we dus met een hele taart opgescheept. Die gaat dan gegarandeerd (grotendeels) op en dat wil ik eigenlijk niet, met de zomer voor de deur. (Ik zou ‘m mee kunnen nemen naar mijn werk, maar om daar nu met een half taartje aan te komen? Heb vrij veel collega’s… En als ik ‘m voor mijn verjaardag maak om te trakteren, moet ik natuurlijk wel zeker weten dat-ie lukt. Lastig!)

Zelf koken / eten bestellen / buiten de deur eten?
Ik eet toch echt het liefst buiten de deur. Met Johan (of vriendinnen) naar een goed restaurant, heerlijk eten, koele witte wijn erbij! Mijn idee van een fantastische avond.

Ben je ergens allergisch voor?
Nee, gelukkig niet!

Wat is je food obsessie van de afgelopen tijd/weken/dagen?
Sushi! Ik eet het echt wel gemiddeld één keer per week. Ik krijg er maar geen genoeg van. De pakjes diepvriesfruit zijn overigens ook niet aan te slepen. Vooral de mango, kersen en frambozen gaan heel hard. Verder ben ik momenteel verslaafd aan de Propercorn (‘gezonde’ popcorn) die Josie haar lezers laatst aanraadde. Verkrijgbaar bij AH To Go op Rotterdam CS en dus gevaarlijk, want daar kom ik twee keer per dag langs.

Wat is je favoriete toetje?
Alles met chocolade. Brownie, chocolademousse, ijs… Maar ook tiramisu, mmmm! Oh my, deze tag maakt hongerig!

15 Comments

 1. Tessa 23 mei 2014 at 15:49

  OH YUM! Leuk, deze ga ik van de week ook eens invullen. Ik kan nu al fantaseren over al dat lekkers. En dat maakt inderdaad wat hongerig ;-)

 2. Maaika 23 mei 2014 at 16:17

  Ik ga dit blogje dan ook heel erg hard negeren…. hongerrrrrrrr… =D

 3. Bente 23 mei 2014 at 16:26

  Zo herkenbaar van dat bakken: vind ik erg leuk om te doen, maar ja dan zit je met zo’n taart… weggooien vind ik dan ook weer zonde!

  1. Katinka 24 mei 2014 at 12:57

   Heel herkenbaar ja, maar ik bak als ik iets wil uitproberen vaak een kwart of een derde van het recept, neem het ei als kleinste maat, dus gaan ergens 3 eieren in dan doe ik 1 en deel de rest. Bij dille &kamille enzo verkopen ze kleine bakvormen en qua baktijd.. Tja das soms lastig, beetje in de gaten houden, moet weel korter natuurlijk!

 4. Irma 23 mei 2014 at 16:45

  Ooooooh, hier krijg ik trek van! Eet smakelijk!

 5. Ines 23 mei 2014 at 19:10

  Hmmmmm lekker!

 6. rachel 23 mei 2014 at 19:26

  leukkk!! ga hem overnemen !!!

  1. Marieke 23 mei 2014 at 23:02

   Leukkk, ben benieuwd!

 7. Nuria 24 mei 2014 at 11:23

  Zo lekker allemaal!! Ik neem je tag ook over!

 8. Marcella 25 mei 2014 at 22:11

  Leuk! Deze tag, staat al een tijdje bij m’n concepten, dus ik zal es aan de slag om hem af te maken :-) Ik vroeg me af hoe de fervente bakkers dat doen, vaak taart maken en dan wel ultra slank zijn. Ik kreeg als tip om een kleine(re) springvorm te gebruiken en dus ook maar een helft of kwart van de ingrediënten. Dan heb je veel minder om op te eten ;-)

 9. Rachel Kromdijk 25 mei 2014 at 23:29

  ik heb nog nooit sushi op ik wil het wel een keer proberen wat een leuke tag zeg! liefs x

 10. Mylène 26 mei 2014 at 11:21

  Haha, bij alles wat ik lees, denk ik: jaaa omg <3 Ik krijg hier ook trek van, terwijl het nog ochtend is. Niet goed voor een mens, haha. Ik ga deze tag ook eens overnemen.

 11. Petra 26 mei 2014 at 17:34

  Al die mooie foto’s…daar krijg je toch heel erg trek van….

 12. annouska 27 mei 2014 at 23:15

  Wat een heerlijke smakelijke tag blijft het toch. Vooral als ik dan die eerste foto met sushi zie!!!

 13. LNNK 01 juni 2014 at 12:31

  Je tip is briljant. Ik doe dat ook altijd, chaos op het aanrecht is chaos in mijn hoofd haha.