Gevonden: levensstijl

Fit Girls. Ik volg er een boel, op Instagram en/of hun blog. Ik heb er zelfs een paar in m’n crew. Meiden die zichzelf een supergezonde levensstijl hebben aangemeten, met dagelijkse fanatieke sportsessies en clean (of bijna clean) eating. Met abs waar je U tegen zegt, slanke sterke armen en benen waar ik alleen maar van kan dromen.

Want die levensstijl is niet voor mij weggelegd. Ik kan het niet en ik wil het ook niet. Ik ben al blij als het me lukt om drie keer per week hard te lopen, met mijn fulltime baan, lange reistijd en druk sociaal leven. En ik eet uit pakjes, niet alleen uit gemakzucht, maar ook omdat ik het lekker vind (neem bijvoorbeeld de Knorr Wereldgerechten, mmmm!). Ik hou van brood, ik eet dagelijks een pistoletje als lunch op mijn werk. En voor een goede pasta kun je me ’s nachts wakker maken. Tel daarbij op dat ik DOL ben op chocola, chips, snoep en taart. En alles wat maar slecht voor je is. Een Happy Meal bij de Mac? Nou, doe mij maar een super sized Big Mac-menu met extra kipnuggets please.

Ik ben dan ook geen Fit Girl en zal dat ook nooit worden. Wél wil ik graag een lijf waar ik tevreden mee kan zijn. Ik ben daarom blij te kunnen melden dat me dat de laatste tijd steeds beter afgaat en ik een levensstijl heb gevonden die wel bij mij past.

Wat ik doe? Heel simpel. Ik loop hard en probeer zo normaal mogelijk te eten. Voor mij betekent dat laatste vooral dat ik niet snoep of snaai. En als ik dan toch trek heb in iets, dan neem ik gezonde(re) tussendoortjes. Fruit, groenten en noten, maar ook koeken/repen die ‘minder slecht’ voor je zijn dan de eerder genoemde snacks: ontbijtkoek, rijstwafels, light mueslirepen, pure chocolade of Snack-a-Jacks. Ik weet dat daar nog allemaal moeilijke E-nummers en toegevoegde huppeldepups in zitten, maar voor mij is dat goed genoeg. Via de Foodzy-app houd ik bij wat ik ongeveer binnenkrijg en probeer dat binnen de perken te houden.

En eens per week, of soms twee keer, geniet ik wél van caloriebommen als witte wijn, hamburgers, friet, pizza, toastjes en/of taart. Of veel te veel all you can eat sushi. Daar voel ik me prima bij! Op de weegschaal ga ik nog steeds niet staan, die duivel in disguise heb ik voorlopig vaarwel gezegd, maar ik merk het aan mijn kleding en zie het in de spiegel. Het is goed zo, dit werkt voor mij.

Kortom: ik vind die Fit Girls prachtig, heb respect voor ze, bekijk vol bewondering hun foto’s en gebruik ze graag als inspiratie. Tot op zekere hoogte. Want iedereen moet vooral lekker doen waar ie zich zelf goed bij voelt!

Beeld: freeimages.com

44 Comments

 1. Linda 26 augustus 2014 at 07:13

  Ik sluit mij aan bij jou levensstijl! Ik vind het heel knap van alle fitgirls maar ik hou nu eenmaal van eten! Jou post had ik net nodig!

 2. Laura 26 augustus 2014 at 07:32

  Haha, en ik vind jou al een fitgirl! Als ik kijk naar je foto’s word ik jaloers op je figuur ;)

  Ik lust heel weinig en dat is sowieso een nadeel. Die gezonde tussendoortjes klinken leuk, maar ik lust ze allemaal niet. Hooguit een banaan, maar om nu elke keer een banaan te nemen. Nee dank! En brood, daar kan ik geen genoeg van krijgen.

  Maar goed… donderdag proefles bootcamp, dus wie weet ;)

 3. Brenda 26 augustus 2014 at 07:46

  Ik moet in de trein hardop lachen op je toegevoegde huppeldepup ;)

  Fijn dat je je levensstijl hebt gevonden. Ik denk dat dat een prima manier is. Genieten, maar met mate. En geen moeilijk gedoe.

 4. Paul 26 augustus 2014 at 08:00

  Marieke, ik leef vergelijkbaar. Eet gezond, met af en toe een uitspatting. Sport 2 tot 3 keer in de week en dat is het maximaal haalbare naast een fulltime baan met veel reistijd. Je moet soms realistisch zijn wat je kunt maar vooral wilt bereiken. Want ik kan al het lekkere eten simpelweg niet laten… dat ik het heb gematigd is voor mij genoeg.

 5. Lieke 26 augustus 2014 at 08:07

  Ik vind het al knap dat je 3 keer per week sport, die knop heb ik bij mezelf nog niet gevonden. En 1x per week los gaan, heerlijk en menselijk :)

 6. Lara 26 augustus 2014 at 08:17

  Goed bezig hoor, ik leef ook ongeveer zo. Ik kan het niet laten om soms zo’n supersize Milka-reep met biscuit naar binnen te duwen. Hoppa, lekker hoor! Hihi.

 7. iooon 26 augustus 2014 at 08:18

  Ik volg er ook aardig wat en vind de recepten wel inspirerend. Maar ik blijf lekker m’n boterhammen eten bij het ontbijt, zeker met Hollandse kaas. Hmmmmmm.

 8. Naomi 26 augustus 2014 at 08:21

  Heel herkenbaar! Al wil/moet ik op dit moment nog wel 8 zwangerschapskilo’s kwijt (liefst 10, beetje een buffer). Maar zodra het woord afvallen in beeld komt, lijkt het maar niet te lukken. Ik moet idd een gezondere levensstijl aanmeten. Ben nu 3 weken geleden begonnen met hardlopen. De lol zie ik er nog niet helemaal van in, maar het werkt wel, merk ik aan mijn broeken. Nog even volhouden dus. En inderdaad gezondere tussendoortjes, want ik hou ook van snaaien, snoepen en vreten. Lastig, lastig

 9. Rosanne 26 augustus 2014 at 08:24

  Ha, ik doe hetzelfde als jij! Gewoon normaal eten, niet (of zo min mogelijk) snoepen et voila: een prima leefstijl. Ik word soms al moe bij het kijken naar al die healthy-healthy dingen, haha. En soms vraag ik me bij bepaalde healthfreaks ook af: HALLO, eet jij nooit eens een pizza of friet??? Want dat moet toch ook gewoon eens kunnen ;-) En met jouw figuur hoef je je overigens nergens druk om te maken ook!

 10. Dagmar 26 augustus 2014 at 08:28

  Wat heb je dit mooi beschreven en ik sluit mij echt volledig bij je aan. Heel mooi artikel!

 11. Esther - Mango Sorbetto 26 augustus 2014 at 08:47

  Helemaal mee eens! Ik heb precies hetzelfde.. Zou niet willen dat ik die lekkere dingen altijd moest laten staan :)

 12. Jorien 26 augustus 2014 at 08:51

  Zo herkenbaar! Fijn dat je een levensstijl hebt gevonden waar je tevreden mee kan zijn en die bij jou past! Ik ben nog min of meer zoekende naar een levensstijl (en dan vooral mijn eetpatroon) waar ik tevreden mee kan zijn. Qua sporten zit het wel goed namelijk :)

 13. Annemieke 26 augustus 2014 at 08:58

  Ik ben ook voor die balans! Een gezond ontbijtje om vervolgens ’s avonds uitgebreid uiteten te gaan. Dingen echt laten staan omdat ze “slecht” zijn, no way. Maar als ik iets slechts pak dan vaak wel met mate, althans, dat is de bedoeling. ;-)

 14. Betty 26 augustus 2014 at 09:13

  Heel herkenbaar! Ik zou nooit zo ontzettend clean kunnen/willen eten en sporten. Dat is geen levensstijl die bij mij past. Ik vind het wel belangrijk om gezond te eten, met hier en daar ruimte voor iets lekkers (ongezonds).

  Ik moet zeggen dat ik er tijdens mijn zwangerschap helemaal niet op let als ik naast mijn dagelijkse groente en fruit er nog een paar (…) stukken taart in stop. Dat ga ik na de zwangerschap wel weer mezelf ontzeggen ;-)

 15. Sabine 26 augustus 2014 at 09:17

  Nee he! Ik wilde net een soortgelijke blog plaatsen over hardlopen & sporten! Maar heel herkenbaar. Zo ben ik ruim 10 kilo afgevallen door niet als een idioot op mijn eetpatroon te letten en vervolgens enorm te gaan snaaien maar het in balans te houden met geregeld lekker eten. En hoppa, ruim 10 kilo kwijt! En ja dat duurde ook wel een maand of 10. Balans, gezond, bewegen, genieten. Amen!

  1. Marieke 26 augustus 2014 at 09:38

   Gewoon plaatsen! :) Volgens mij raken wij vrouwen (en een handjevol mannen) nooit over dit onderwerp uitgekletst.

 16. Stacey 26 augustus 2014 at 09:37

  Heel mooi gezegd en amen dat het eindelijk eens een keertje wordt uitgesproken. Uiteindelijk gaat het er om dat je voor jezelf een balans vindt tussen genieten en je prettig voelen in je lichaam. Op Instagram zie ik zo vaak dat het wordt afgekeurd als je die ene keer in de zo veel tijd eens een hamburger eet, maar je leeft ook maar een keer dus je mag er ook best van genieten.

  Ik ben heel blij dat je het hebt uitgesproken en je ziet en super goed uit, je hebt voor jezelf een balans gevonden en dat is het allerbelangrijkste!

 17. Elsbeth 26 augustus 2014 at 09:58

  Hear, hear. Ik hou ook te veel van lekker eten om het roer radicaal om te gooien. Ik weet wat bij mij past, wat bij mij werkt en waar ik me lekker bij voel. Maar als ik jarig ben bak ik een chocolate cheesecake met salted caramel en geen cashew/dadel/kokos-gevalletje want ik ben verdomme jarig en ik wil iets lekkers. Als ik mezelf helemaal niets meer gun, wordt het leven maar saai… En ik vind 3 x per week hardlopen dus onwijs sportief, ik zou het niet kunnen :)

 18. Kelly 26 augustus 2014 at 09:59

  Helemaal mee eens! Goed beschreven. Ik heb bewondering voor die fit girls, maar ik voel me veel prettiger bij een ietwat normale levensstijl. Fijn dat er anderen zijn die er zo over denken ;) Ik heb zo het idee door Instagram oa dat mensen om me heen alleen nog maar clean eaten en super gezond aan het doen zijn. Maarja dat komt natuurlijk ook door een bepaald beeld dat ze zelf scheppen via social media.

 19. Joyce 26 augustus 2014 at 10:06

  Amen! :-)
  Sluit me helemaal bij je aan!

 20. Eva 26 augustus 2014 at 10:07

  Dit is precies hoe ik er ook in sta maar deze blog vond ik altijd te moeilijk om te schrijven. Te bang voor veroordeling ofzo. Terwijl ik liever echt geniet van het stukje chocolade dan dat ik me schuldig voel als ik er eentje ‘stiekem neem’ .. En daarnaast woon ik nou eenmaal net in Berlijn, ik ga avondjes met leuke nieuwe mensen in de kroeg of een restaurant niet afzeggen omdat ik clean/fit wil eten en dat niet strookt met elkaar. Maar een motivatie zijn ze wel, de clean eaters en fit girls want uiteraard volg ik ze ook bijna allemaal ;)

  1. Marieke 26 augustus 2014 at 10:10

   Ik vond het ook lastig om te schrijven hoor, want wil deze dames helemaal niet aanvallen ofzo. Juist niet, ik bewonder hun doorzettingsvermogen en resultaten. Maar voor mezelf werkt zoiets niet, ik zou er ongelukkig van worden. Ik pik eruit wat ik kan gebruiken en de rest laat ik lekker gaan. :)

 21. Nienke 26 augustus 2014 at 10:14

  Als ik deze post meerdere keren kon ‘loven’ op bloglovin dan had ik dat gedaan. Ik volg ook een hoop fitgirls en bewonder hun drive om gezond te leven, maar vind dat voor mezelf te ver gaan. Er is niks mis met zo extreem gezond leven, maar ik moet wel bekennen dat ik dacht ‘eindelijk, iemand die normaal leeft en er wat over vertelt’. Balansen, hoera!

 22. Jenny 26 augustus 2014 at 10:57

  Precies! Je moet ook een levensstijl hebben die goed voelt en niet als een verplichting. Zo te zien ben je al goed bezig!

 23. Maaika 26 augustus 2014 at 11:19

  Goed hoor… ik vind het heel moeilijk om op gewicht te blijven. Ik ben de afgelopen 3 jaar 25 kg afgevallen en weer 15 kg aangekomen. Heb veel blessures gehad en slecht geslapen waardoor veel en vaak moe. Gisteren heb ik me weer op de sportschool ingeschreven omdat die 15 kg er toch echt weer af moeten om een “gezond” gewicht te hebben en me lekker te voelen bij wie ik ben. Helaas van het weekend alweer een uitspatting gehad. M’n man wilde vrijdag bij de griek eten dus heel bewust geen patat gegeten en zaterdag wilde mijn dochter bij de al you can eat sushi eten. Tja dat betekend +1,5 kg maar gelukkig is de helft er weer af. Ik probeer de hele week bewust te eten maar soms…. Bedankt voor je blogje! Ik ga er ook weer tegen aan…

 24. Harma 26 augustus 2014 at 11:21

  Goed stuk! Helemaal mee eens :)

 25. Kim 26 augustus 2014 at 11:52

  Jemig, wat heb je dat mooi omschreven zeg! Het is inderdaad hartstikke belangrijk dat je je lekker voelt bij wat je eet en hoe je beweegt waardoor je lekker in je vel zit. Inderdaad niet de maatstaven volgen die zo “lijken” te horen, maar je eigen weg daarin vinden. Ik heb echt het volle respect voor meiden die bijvoorbeeld havermoutmuffins maken en healthy (superfoods) eten en op veel verschillende manieren aan hun beweging komen, maar ik zou dan zelf te veel de sushi, hamburgers, wijn & frietjes missen haha. Dus ik sluit mij er helemaal bij aan :). Bedankt voor dit fijne & eerlijke inzicht, dat het eten & bewegen ook inderdaad op je eigen manier mag.

 26. Chantal - Reisdoc.nl 26 augustus 2014 at 12:26

  Amen! Ik kan niet anders zeggen dan dat ik me hier helemaal bij aansluit. Behalve dat punt dat je snoepen en snaaien zoveel mogelijk achterwege laat, dat is mij nog niet helemaal gelukt ;-)

  De focus op ‘fit’ en alles wat erbij hoort is gigantisch en ik voel me bijna schuldig en spontaan ongezond omdat ik er niet aan mee doe.

 27. Cindy 26 augustus 2014 at 13:32

  Herkenbaar. Ook ik volg veel meiden die ontzettend bezig zijn met sport en health, maar mijn abs blijven altijd verstopt onder mijn kleine buikje. Ik ben ook van mening dat normaal eten ook gewoon goed is, ondanks dat ik een beetje superfoods toe voeg aan mijn eten (chiazaden, gebroken lijnzaad, maar dat laatste gebruik ik al jaren). Verder probeer ik met een gezond verstand normaal te eten en niet te snaaien, al heb ik ook gewoon mijn snoepmomenten. Ik vind het leuk om havermoutcake te maken, puur omdat ik het lekker vind. Maar dat doe ik ook niet elke week. Dank je wel voor je eerlijke post!

 28. Michelle 26 augustus 2014 at 13:41

  Amen inderdaad! Mooi geschreven ook helemaal hoe ik er in sta. Ik houd veel te veel van lekker eten om daarmee te stoppen!

 29. Fleur 26 augustus 2014 at 14:26

  Erg herkenbaar, fijn dat er meer zijn die wél graag blij zijn met een gezond lijf maar ook genieten van al het lekkers wat het leven te bieden heeft (inclusief de heerlijke knorr wereldgerechten :p). Fit girls zijn leuk om te volgen voor inspiratie en vind het knap dat ze het doen maar zelf zoek ik zo’n midde als jij met 3x sporten en verder gezond eten met lekkere uitspattingen tussendoor.

 30. Patricia 26 augustus 2014 at 14:50

  Helemaal met je eens! Sinds nu ongeveer een half jaar let ik ook beter op mijn voeding, en beweeg ik veel meer. De weegschaal kijk ik nog steeds niet aan, maar ik merk het wel aan mijn kleding en aan mezelf: ik VOEL me echt lekkerder in m’n vel. :)

  En motiverende foto’s/quotes/verhalen op social media en blogs helpen me daar alleen maar heel erg mee. Keep on going :)

 31. annouska 26 augustus 2014 at 14:55

  AMEN. Dit is precies het blogje wat al een tijdje in mijn hoofd zit. Nee niet om te typen, maar zoals ik leef. Mijn instagram en bloglovin staan vol dames die een extreem gezond leven lijden en daarbij de mooiste en lekkerste tips en recepten geven. Ik was daar eerst een hele tijd jaloers op, ik wil dat namelijk ook kunnen gevoel zeg maar. Maar ik heb mij er bij neergelegd dat hoe rustig mijn leven in tegenstelling tot die van jou bijvoorbeeld momenteel is, ik er gewoon niet het doorzettingsvermogen voor heb. En ik weet nu ook dat het niet erg is, zo lang ik maar beweeg en probeer te gezond te doen (En vooral gewoon chips en snoep vermijd) dan ben ik voor mijzelf een fit girl! ;)

 32. Ines 26 augustus 2014 at 16:07

  Vind ik echt heel erg fijn om te lezen! Is een beetje hoe ik nu ook wat gezonder wil zijn: af en toe eens iets lekkers zondigen en anders gewoon mijn best doen om gezond te eten. Maar als dat niet lukt, ja daar maak ik dan ook geen drama van. Volgende keer beter. Erg fijn om te lezen!

 33. Joyce 26 augustus 2014 at 17:14

  Kijk dit vind ik nu ook mooi om te lezen! Je bent je er in elk geval bewust van dat het beter kan en probeert je daar op jouw manier zo goed mogelijk aan te voldoen! Veel plezier met je nieuwe lifestyle!

 34. Sabine 26 augustus 2014 at 18:18

  Dat ik deze blog nou net moet lezen als ik halverwege mijn zak met chocoladepepernoten ben…
  #telaat#

 35. Saskia 26 augustus 2014 at 19:19

  En gelijk heb je, dat doen waar jij je lekker en gelukkig bij voelt.
  Het leven is te mooi om alles te laten :)

 36. Miranda 26 augustus 2014 at 19:38

  Damn, wat een goed stuk! Ik ben zo jaloers op de zogenaamde fitgirls, maar met 2 kindjes is het gewoon niet haalbaar en moet ik een balans vinden waar ik me prettig bij voel. En ik vind dat je dat echt super beschreven hebt!

 37. Noelle 26 augustus 2014 at 20:02

  Prachtig stuk en zo waar. Gezond zijn gaat niet alleen om lichamelijk, maar ook mentaal. Het is mentaal meer dan gezond af en toe te snoepen. Het hoort erbij en als je jezelf dingen ontzegt die je gewoon graag eet, dan ben je niet goed bezig, hoe gezond je lichaam ook is. Ik ben graag in balans. “Normaal” eten, maar af en toe een binge moet kunnen en natuurlijk zoveel mogelijk bewegen.

 38. Mieke 26 augustus 2014 at 20:08

  Super goed bezig jij! Drie keer in de week sporten naast een fulltime baan en veel reistijd vind ik echt zo knap!
  En die balans die jij qua eetpatroon hebt, zou ik ook graag willen. Ik moet alleen de anti-snaai-knop weer even omzetten na mijn verjaardag en het opmaken van alle restjes lekkers in de dagen daarna. ;) Genieten van gezond eten met af en toe een uitspatting, helemaal niks mis mee!

 39. Marcella 26 augustus 2014 at 21:08

  Mooi gezegd Marieke! Ook ik eet zo gezond mogelijk, wat goed bij me past & ik vol kan houden. En dat is lang niet altijd makkelijk… Ik sport ook niet 3x per week, maar probeer elke dag zoveel mogelijk te lopen. Zo ben ik dagelijks in beweging. Zo zijn we goed bezig!

 40. Suuz 26 augustus 2014 at 22:05

  Wauw heeeeeel goed geschreven !!!! ik sluit me er volledig bij aan! ik kan de chocola, nacho’s , ben&jerrys en lekkere friet ook niet laten staan hoor!!! goede balans is the key! super dat je ook een fijne levensstijl hebt gevonden die bij je past! you go girl!

 41. Stephanie | Expeditie Aardbol 27 augustus 2014 at 12:39

  Amen! Helemaal met je eens! Ik ben voor het eerst in mijn leven echt heel erg blij met mijn grote borsten en wat zachtere buikje, dus lang leve de pasta!

 42. rachel 01 september 2014 at 12:46

  doe normaal dan doe je al gek genoeg zeg ik maar ;) leuk al die superfoodjes maar gewoon normaal eten en af en toe eens lekker los gaan met een patatje of aso veel sushi moet kunnen :D