Brouwertje’s Kitchen: Macho nacho’s met gehakt

Een hele tijd geleden heb ik hier al eens een recept geplaatst voor Macho Nacho’s met guacamole. Lekker met kip en wat groenten erbij, mmmm! De laatste tijd eten wij echter regelmatig een variant met gehakt, die nóg makkelijker te maken is. Omdat ik er, na foto’s te hebben geplaatst op Instagram, vragen over kreeg, plaats ik dit recept (mag het eigenlijk wel zo heten als het zo eenvoudig is?) ook nog even. Dus, hierbij: Macho Nacho’s 2.0!

Ingrediënten
(voor een flinke ovenschaal vol)

1 zak nachochips naturel
300 gram (mager) rundergehakt
zak Mexicaanse groenten (400 gram)
half zakje tacokruiden
geraspte kaas

Zo maak je het
Verwarm je oven voor op 200 graden.

Rul het gehakt in een klein beetje olijfolie in een wok of diepe pan. Voeg de tacokruiden toe, roer goed door.

Gooi vervolgens de hele zak Mexicaanse groenten erbij en maak er een smakelijke, lekker ruikende mix van. Mmmm!

Pak dan een ingevette ovenschaal en begin met vullen. Eerst de helft van de nachochips, dan de helft van het groenten/gehakt-mengsel en dan een laag kaas. En dan nog een keer: de rest van de nachochips, de rest van de groenten/gehakt en nog een laag kaas.

Zet de schotel in de oven en laat ‘m erin staan tot de kaas is gesmolten.

Guacamole
Uiteraard eet je er verse guacamole bij! Die kun je op verschillende manieren maken. Ik hou het zelf altijd simpel met twee geprakte avocado’s, een half sjalotje en half teentje knoflook, een kleine lepel crème fraiche (light), wat citroensap en peper & zout naar smaak. (Volgens diverse recepten kun je ook nog Spaanse peper, een tomaatje in heel kleine stukjes en/of koriander toevoegen, maar daar hou ik zelf niet zo van.)

Het ultieme comfort food. Eet heel smakelijk!

10 Comments

 1. Bente 21 april 2015 at 13:41

  Oh ja, dit lijkt me verrukkelijk!

  Ik ben dol op nacho’s én op guacemole (een overblijfsel van het jaar dat ik bij een Mexicaans restaurant werkte). Dit ga ik binnenkort zeker eens maken!

 2. Suuz 21 april 2015 at 17:55

  Echt zalig dit!!!!!!!

 3. Nuria 21 april 2015 at 19:03

  Mmmm lekker! Zelf doe ik ook altijd nog wat gepelde tomaten door de gehaktmix!

 4. Maaike 21 april 2015 at 19:17

  Oef, heerlijk! Ik lust alles wel als er nacho’s in zitten haha

 5. Madam Elisa 21 april 2015 at 20:34

  mmm klinkt goed (al zou ik het natuurlijk met vega gehakt doen )

 6. Ilse 21 april 2015 at 21:45

  Heeeerlijk, dit wil ik deze week maken! :)

 7. Nina 23 april 2015 at 19:39

  Deze heb ik gisteren gemaakt en het was heeeerlijk en makkelijk en snel te maken! Lief en mini-me vonden het ook erg lekker dus dit komt vaker op tafel! Thanx voor het recept!

 8. Eveline 07 juli 2015 at 11:04

  Superlekker!

 9. Iszabella 04 augustus 2015 at 18:59

  Echt super lekker! Dit was niet de laatste keer dat we dit aten. Lekker en simpel mijn favoriete combinatie

  1. Marieke 05 augustus 2015 at 08:40

   Wat leuk om te horen, bedankt voor je reactie!